hren

Navukao cvjetastu košulju i išao malo skroz do pazara. Guten tag! Auh špreh ajne blitven kilos tag jahre kurcšlus.

A Mate OPG švercer izbečija oči ka da je vidija Antu i Bobana i Škaričića kako nose crnu kesu sa 68.000 oera: Ljudiii, šta sam vam rekaaa, evo Nijemci navalili! Stigli suuu! Cimer fraaaajjj!

Pa, jesi ti lud, koji Nijemci, tifusaru jedan?!
Ma, Nijemac, pravi, samo je malo blid i odrpan. Jesam vam reka da će doć gosti. Ja bite šjor stranac. Oćete blitve?
Ja, ja, ajne blitven vundaba.
Napunio mi u kesicu, a onda sam ga zamolio draj kilos karoten kurtz obilaten.
Aaaa, karote! Ja, ja, ih špreh ju! - Napunio drugu kesu.
Vas kosten? Moše marken, dojčen guten merkel? Efo, cen marken, tosta?
Je, je, dosta je.
Otišao.
A onda je počeo vikati: Ljudiiii, pa šta će mi marke, a oeri?! Dršte gaaa!

Da ću preko mosta doma, kad most sve manji, mostić, a ostatak se raspada. I u zadnji tren pregazio, jer je doša na 0,5 posto, pa ovi s pazara nisu mogli za mnom. A Nino i Opus Markićka ostali popravljat i šaližavat.
Trčim uza skale, kad eto ti ga. Poštovanje, potpredsjedniče! Eno vam ministar gore, čeka vas. Lipo ime Škoooro, Škoooro, čudna imenaaa. A Škoro, da o čemu vi to...eeej, milo moje, još je rano moja hej za to.

Ma, ajde, zna se da oni neće moć bez vas, vi, potpredsjedniče, tu uskačete u koaliciju i nude vam potpredsjednika, a Velimir Bata ministar informiranja, Zekanović i Hassan Odbor za logore, rasno zakonodavstvo i pitanje romskog konačnog rješenja.  Pioniri maleniiii, mi smooo vojska praaavaaa, svakog dana parking plaćamooo ko zadnja budaaalaaa...
Onda je Škoro počeja kašljat i nemojte molim vas, moj narode, odmah me upala desnog plućnog krila zavati, kah, kahhh...kad spomete pionire.
Ali mora si bit Titov pionir, bez obzira na upalu plućnog krila. To je bilo ka komunističko krštenje, tija ne tija. Samo nismo učili Vjerovanje, ono, znaš, vjerujem u jednoga Tita svemogućega... Šta, kako ne znaš. Pa, kršten si? Molim? Nisi valjda ka i oni naši uglednici i sportaši providija tek posli 1990., pa se krstija s vjerom u HDZ, i Vjerujem u Franju svemogućega... Mora si, ko te je pita. Svejedno su te oni tamo zaveli u knjige, neka si ti doma kašlja i napisali primeran vojnik.

Zakonita, da pusti potpredsjednika, vidi šta piše u novinama. Korupcijavirus-20  prodro među najranjivije, u Županije, Gradove, Općine, a Markov trg je pun. Ne zna se tko je nulti pacijent, ali se pretpostavlja da je on tu još od stoljeća sedmog, samo je sad najjači, sve je zarazija. Prelazi s nečovika na nečovika, s člana na člana, s kuma na kuma. Ajme nama!
A ne znan, HDZ je dobro organiziran, je li? Tamo ne bi trebalo bit problema, mislin, oni dobro podnose te korupt-20, a ako i dođe neki virus, to oni brzo ukinu pred izbore.
Ja mislin da je HDZ loše, kriminalno organiziran.
Ajde, muči, o'š da te ko čuje, iako nema špija na svakon kantunu ni za lik. Ghm...kah, kah, evo baš govorimo da nema do našega HDZ-a, je li, Zakonita.

A ona na vrata i da vidi prasca, jeba teee.
A Žackues Goudeks, da gospođo Zakonita, pa vi to vređate, ne.
Ma, ko vriđa, koliki je to prasac pečeni, to je za gori u Velimira Bate, je li?
On, da ah to, to sam od 3500 kuna pomoći umjetnicima kupio, pa ćemo napraviti jednu domoljubnu marendu.
Ajde, ti, požuri, bit će čekaju oni prasca.

I evo ti našega Blesija iz škole na blizinu s razmakom, iako je to za niže razrede, ali može i on, rekla je ministrica, samo neka ne ide u zahod za mališe.

Zakonita, da Blesi, sinko, pa je li to imaš uši?! Jeba te, prvi dan u školi i već te zarazilo. Rekla san ja da meni tu nešto nije, ili su je pukli hormoni ili...
On, normalno da iman uši, kako bi drukčije sluša cajke i naš Stožer.
Ona, da ne te uši nego uši uši, gnjido jedna. Ajde, obrij mu glavu.
Ja, grat, frz, strž, strž...aaan, šta boli...grat i Blesi oćelavio dok si rekao Yul August Briner.
Pa Zakonita mene izbrijala, pa ja nju kompletno, pa uletio Velimir pitat malo tupog brašna: Vidi naših skinhedsa, jebo teee! Uf, Zakonita, šta ste me slikali, dubinski, onako lišo. l izašao, da je zaboravio šta je htio, počeja dizat desnicu, pa ukrug, pa...

Došla dva Čeha, jer smo doli stavili tablu ZAHOD FREI. Ano, jednome kada, drugome školjka, dogovorite se. Imate zahod s uporabom kupatila. Oni, da co to maš, ćelenka doli i gori. To je nova moda u nas, goli i bosi i ćelavi, ano. A oni se počeli smijat, da doprdela praseee.
A ja, Blesi, postupi po naređenju, ovi se rugaju. Cipelari!
A kako ću cipelarit bos, kad niman postooleee, da u njiman cipelaaariiin?
A ti bosonogari!

Išli se u bolnicu ispričat Česima, a oni da što nas, bre, onako polomiste?
Šta su ovi stranci navalili, najprije ja Nijemac, pa Česi, pa sad ovi Srbi...

(Sigurno se pitate šta su dućani zatvoreni. Zato jer je blagdan, danas je godišnjica ove kolumne. Hvala, hvala.)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij