hren
 

IZ HZJZ-A
U četvrtoj fazi popuštanja mjera zaštite obuhvaćen je i rad glazbenih škola i škola stranih jezika te sličnih oblika edukacije pa su nadležni u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo donijeli preporuke, kojima se uređuje njihov rad tijekom epidemije koronavirusa.

Preporuke koje se odnose na rad glazbenih škola, osim općih preporuka koje se odnose na dodatno čišćenje i dezinfekcije, donose i odredbe o obveznom razmaku među osobama od najmanje 1,5 metar, organizaciju rada po grupama s prilagođenim brojem polaznika te odredbe o svakodnevnom mjerenju tjelesne temperature predavača, nošenje zaštitnih maski, nekonzumaciju hrane u učionicama, ograničen je boravak u zatvorenom prostoru, a savjet je da se probe održavaju na otvorenom.
Posebno je naglašeno da je kod sati pjevanja potrebno održavati razmak od četiri metra, a na satima puhačkih instrumenata razmak mora biti najmanje dva metra.

Slične preporuke, o povećanoj potrebi dezinfekcije i čišćenja, donesene su i za predavače i polaznike u školama stranih jezika i sličnim edukativnim ustanovama. Predavačima i polaznicima također se preporuča fizički razmak od najmanje 1,5 metar, ograničava se dužina boravka u zatvorenom prostoru, predavači su obvezni mjeriti svoju temperaturu, preporuča se nošenje zaštitnih maski i slično.

Preporuke za rad glazbenih škola

Preporuke za rad škola stranih jezika i drugih oblika edukacije


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij