Tijekom zadnjeg perioda na našu adresu stigla su tek dva pitanja čitatelja, na koje smo odgovore potražili kod nadležnih u Gradskoj upravi te ih donosimo u nastavku.

- Protekla dva mjeseca, po cijelu noć gori svijeća u obnovljenom dijelu Kaštilca u Kaštel Gomilici, a koji je u gradskom vlasništvu. To je vidljivo s južne, morske strane. S obzirom da se radi o gradskom prostoru, time vjerojatno i troškovima struje koje plaća Grad, odnosno građani, dužni smo ukazati na ovaj problem ukoliko je netko zaboravio ugasiti svijetlo, odnosno pojašnjenje ukoliko postoji razlog da svijetlo gori cijelu noć.

Odmah po dobivenoj informaciji svjetlo je ugašeno. Zahvaljujemo građanima na dojavi.

-  Već više od godinu i pol Obala kralja Tomislava od đardina u Kaštel Starom do hotela Štacija u Kaštel Lukšiću je jednosmjerna ulica. S obzirom da nitko nije konzultirao stanovnike paralelnih ulica prije donošenja ovakve odluke, dolazi do dnevnog negodovanja stanovnika i kaotične situacija na prometnici , s obzirom da stanovnici moraju putovati do Kaštel Lukšića da dođu do centra Kaštel Starog! Peticija  za iznalaženjem novog prometnog rješenja s više od 130 potpisa stanara je predana u Grad, no nikakvo riješenje ni odgovor još nije pristigao, stoga molim da se nadležni izjasne po ovom pitanju kako bi se po potrebi znali poduzimati daljnji koraci.

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Odluci o uređenju prometa na području grada Kaštela, Grad Kaštela je donio Odluku o uređenju prometa u ulici Kamberovo šetalište u Kaštel Starom i ulici Šetalište Miljenka i Dobrile u Kaštel Lukšiću.
U svrhu provođenja Odluke Grad je osigurao odgovarajući prometni elaborat i dobio prethodnu suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova.

- Okoliš ambulante u Kaštel Starom je u užasnom stanju, neuređen s travom višom od pola metra u kojoj je idealno mjesto za različite životinje, posebno gmizavce. Hoće li se nešto napraviti, makar pokositi trava? Što je s projektom uređenja parkinga uokolo ambulante?

Okoliš ambulante u vlasništvu je Doma zdravlja i oni su nadležni za njegovo održavanje. Međutim, kako se već godinama taj prostor zapustio, djelatnici Vlastitog pogona uskoče povremeno i pokose travu te očiste zelenu površinu. U ovom trenutku duž cijelog grada mnogo je zelenih površina na čijem se uređenju intenzivno radi te čim budu u mogućnosti djelatnici Vlastitog pogona i ove će godine pokositi travu, ako u međuvremenu to ne obavi Dom zdravlja koji je za to nadležan. Projekt uređenja parkinga ide malo sporije, no u tijeku je izrada projekta te će se konkretni rezultati vidjeti za određeno vrijeme.

Pitanja i nadalje možete postavljati putem  maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Kontakt forme…


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij