hren
 

OBRTNICI U PREKRŠAJU, NISU ISPLATILI PLAĆE
Iako su kaštelanski obrtnici pokazivali zadovoljstvo mjerama Vlade u osiguravanju potpora kojima su mnogi sačuvali radna mjesta tijekom proteklih mjeseci, činjenica da potpore za mjesec travanj dijelu obrtnika još nisu stigle, izazivaju zabrinutost, pa se oglasilo i Udruženje obrtnika Kaštela i njihov predsjednik Ivan Gotovac, koji Vladu pozivaju na što bržu isplatu.

- Kako je prošao zakonski rok za isplatu plaća za travanj, upozoravamo kako potpore Vlade za očuvanje radnih mjesta još nisu isplaćene svima. Neprihvatljivo je ponašanje resornog ministarstva i HZZ-a koji su rokove za isplatu produljili do 20. svibnja i tim činom gurnuli u prekršaj sve one poslovne subjekte koji i dalje čekaju potpore. 
Vjerujemo da su u resornim ministarstvima plaće za travanj svakako isplaćene na vrijeme i stoga ovim putem apeliramo da se najkasnije u ponedjeljak sve potpore puste na poslovne račune. Prolongiranjem isplata mnogi gospodarstvenici, a posebno mali obrtnici dovedeni su u nezavidan položaj neprimjeren trenutno otežanim uvjetima rada. Podsjećamo da je Nacionalni stožer do prije tek nekoliko dana držao zatvorenim dobar dio tvrtki koje su sve ovo vrijeme bili bez ikakvih prihoda, ovisni isključivo o državnoj potpori za ožujak u iznosu od 3250 kuna koja je ovim odugovlačenjem rastegnuta do krajnjih granica – poručili su iz Udruženja obrtnika Kaštela u pismu kojeg je potpisao predsjednik Ivan Gotovac.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij