hren
 

NOVA PREPORUKA HZJZ-A
Među preporukama koje je zadnjih dana objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, danas su stigle i preporuke za kupanje u moru i kopnenim vodenim površinama, tijekom epidemije koronavirusom, koje, između ostalog, donose i maksimalan broj kupača prema površini kupališta te obavezan razmak i u moru.

Preporuke tako donose obveznu fizičku distanciranost osoba koje istovremeno borave na i u određenom prostoru, a ona je najmanje 1,5 metara, s naglaskom da je na prostoru kupališta dozvoljen boravak najviše 15 osoba na 100 metara četvornih površine. Kupači i za vrijeme boravka u moru ili vodi, također trebaju održavati minimalni razmak od 1,5 metara.

Određeno je i da koncesionari na plažama moraju napraviti fizički razmak između ležaljki od najmanje 1,5 metara te moraju osigurati osobu koja će pratiti provođenje mjera.
Obveza je na vidljiva mjesta postaviti informacije o mjerama zaštite s utvrđenim smjernicama o ponašanju, a predviđeno je i glasovno upozoravanje gostiju i kupača na potrebu pridržavanja mjera.

Ove preporuke donose i obvezu te načine provedbe dodatnih mjera higijene i dezinfekcije,  redoviti monitoring vode te način odlaganja i prikupljanja otpada.

Cijelu preporuku sa svim odredbama možete pogledati OVDJE


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij