hren

BIT ĆE PRIMJERENA DANAŠNJEM DOBU
Kada je početkom veljače u požaru, vatra zahvatila menzu đačkog doma srednje škole Braća Radić u Kaštel Štafiliću u potpunosti je izgorio prostor u kojem je smješten restoran i kuhinja te je učinjena ogromna materijalna šteta u višemilijunskom iznosu.

Nakon prvotnog šoka, ali i sreće da nije bilo ljudskih žrtava, nedugo zatim krenulo se s raščišćavanjem prostora, ali i planiranjem obnove đačke menze koja je prijeko potrebna srednjoškolcima, Učeničkog doma.

Splitsko-dalmatinska županije kao osnivač pokrenula je obnovu koja bi sa svim radovima trebala biti gotova do kraja kalendarske godine.

- Projekt je pri kraju i u završnoj je fazi, očekujem da će biti gotov kroz idući tjedan. Nakon što projekt bude gotovo ide natječaj za izvođača radova. To je opet javna nabava i to je procedura koja će trajati oko mjesec dana. Cijeli taj proces je dugotrajan, a toga smo bili svjesni i 9. veljače kad se sve to događalo. Mislim da bi radovi trebali krenuti u ljetnom periodu, to je moje slobodno predviđanje – kazala je ravnateljica srednje škole Braća Radić, Marija Kezele.

Kako je građevinski sektor inače opterećen brojnim poslovima, Kezele se nada da bi zbog korone ti poslovi ipak mogli biti brži i jednostavniji.

- Moguće je sad u ovom periodu korone i smanjenja svih poslova da ti radovi zaista budu  brži i jednostavniji, znamo da je građevinski sektor bio opterećen strašno. Za najmanje radove se dugo čekalo izvođače, pa će to možda sada biti drugačije – rekla je Kezele i dodala da je procjena i njihovih osnivača da bi obnova trebala biti gotova do kraja kalendarske godine i da bi s tim bili jako zadovoljni.

Iako je riječ o obnovi, đačka menza će ipak biti prilagođena današnjem vremenu uz sva tehnička dostignuća.

- Kako je riječ o obnovi, menza će izgledati slično dosadašnjoj, ali će biti u skladu s današnjim vremenom sa svim mogućim tehničkim  dostignućima primjerenim današnjem dobu. Mislim da će to biti za učenike naše škole jedan lijepi objekt koji će biti ne samo restoran, kao što to nije bio ni dosada, nego i mjesto gdje će se održavati društvene aktivnosti  i razna predavanja – sa zadovoljstvom je ispričala Kezele.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij