hren

Županijska komora Split analizirala je poslovanje u travnju i očekivano - podaci su porazni. Obustavljen je rad više od 2000 tvrtki s oko 8 tisuća zaposlenih. Broj novoprijavljenih na Zavodu za zapošljavanje je 3800, javlja HRT.

Nezaposlenih je 11 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Na loše rezultate najviše je utjecao slom turističkog i ugostiteljskog sektora, a ni prvi dani svibnja i ublažavanje mjera ne obećavaju mnogo, tvrdi struka.

- Podatak je također dosta loš utoliko što je novoprijavljenih radnih mjesta 88 posto manje nego prošle godine, a najveći podbačaj je u segmentu pružanja smještaja, turizmu i ugostiteljstvu gdje smo u travnju odradili 3,2 milijuna kuna u odnosu na prošlogodišnjih 160 milijuna, izjavio je predsjednik Županijske komore Split Joze Tomaš.

- Velik broj objekata ostao je zatvoren jer ovisi o turizmu. Veliki broj objekata se i otvorio zbog velike potrošnje koja je bila zadnjih godina, tako da grubo rečeno, nemaju sada za koga raditi, kaže Jelena Tabak iz strukovne grupacije ugostitelja, piše HRT.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij