hren
 

RAD HOTELA, IZNAJMLJIVAČA, MARINA I KAMPOVA
U okviru reaktivacije mjera zbog pandemije koronavirusa, Hrvatski Zavod za javno zdravstvo u ponedjeljak je izdao preporuke u sklopu kojih su navedena opća pravila i uvjeti za rad hotela i iznajmljivača te za prostore kampova i marina.

U preporukama je, uz opća pravila i uvjete, koja naglašavaju fizičku distancu izuzev članova iste obitelji te o dezinficiranju smještajnog kapaciteta, istaknuta i preporuka za rad na recepciji, prostorima za posluživanje hrane te smještajnim jedinicama. Kako u hotelima, tako i apartmanima te prostorima kampova i marina vrijede slična pravila.

Uz distanciranje najmanje do metar i pol te pridržavanje najviših higijenskih standarda u svim prostorijama, posebnu pozornost treba obratiti na javnim prostorima u sklopu objekta te u sanitarnom čvoru, potom na recepciji u restoranu te na bazenima i ležaljkama.

Naime, svi turistički objekti koji na plažama imaju ležaljke morat će ih razmjestiti na način da među njima bude razmak metar i pol te će iste  morati dezinficirati nakon svakog gosta. Jednako tako preporučeno je jače kloriranje bazena do maksimalno dopuštene količine.

Preporuke za rad hotela i iznajmljivača pogledajte OVDJE.

Preporuke za rad kampova i marina pogledajte OVDJE.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij