hren

Ma, jesi vidija novi naputak u vezi izbora - govori mi Zakonita - oni iz samoizolacije ne smiju ni u apoteku, jer će platit kaznu, ali će moć glasovat, jer opasnosti nema, pogotovo ako glasuju s maskom na daljinu, reka je Capak.

Pa, kako će glasovat na daljinu, kad nemamo e-glasovanje?

Hvala na pitanju, ali nije to to glasovanje, nego dođe samoizolacionist na jedno dvadeset metri od birališta, maskirani Capak, Božinović nikako, toga ne smiš pitat ni koji je dan, dakle Capak ti dobaci listić, koji je prethodno zamota oko kamena, ti zaokružiš HDZ, dobaciš ga nazad njemu, pazeći da ga ne opališ u glavu, on ubaci u škatulu batulu i to je to. I onda odma nazad, da te ne ferma Stožerstapo i pita di si bija. Jer ako im počneš objašnjavat, oni će ti reć: Eee, kad bi to tako bilo, to su samo upute, ti možeš glasat, pa i glasovat, dapače, ali tako da si na distanci od petokolonaša, a ako te uvatimo, kazna ti ne gine. Je li tako Alemka? Dakako. To je ka da imaš kalaša.

Ali...Capak je reka da možemo glasat i mi s kalašima...oću reć iz samoizolacije, pa još na daljinu i...

Ajmo, vodi ga Mikuliću. Sa'š vidit šta je ispitivanje. Ti'š nama kalašom dolazit...

Uto se, pogađate, doli čula dernjava. Maks mesar trčao je za Blesijem i vikao da vrati mi moje iznutrice.

Ma, vidi, Zakonita, pa je li može imat bilo radno odijelo ka i svi, nego on baš crno, jeba te, pari neki počasni vlajburger.

A kad on tako voli. Možda bi stožer treba propisat i distancu između HOS-a u NDH i HOS-a danas, da se ne prenosi s jednoga na drugoga, iako neki kažu da nema razlike, Boban i zora onda, Boban i zora sad.

I kolika bi trebala bit distanca između fašista i antifašista, pa distancu između Škore i Tita, pa... Pa, jesi vidija 'ko to tamo pieva Škori. Pokupija je čak i onoga šta ima stand baj nastupe po ciloj našoj, ali i regionu, čak je gostova na televiziji republike Srpske, a onda sutra u Bujici, pa sad ti meni reci za koga on pieva? Pa je i komunjaru Kajina uzeja s Vrapča; jeba te, koje bratstvo bez jedinstva.

Aaa, je, Škoro je...da, da...dobro, zaboravija san...da, tako je, zet i to... On je prvi počeja spominjat i insignije, tako je pametnije. Jer šta će govorit našim lipim hrvatskim jezikom - oznake, onda to svi razumiju, ovako pariš doktor znanosti. Iako me čudi od njega, jer on je jedan od najvećih, ako ne i najveći Hrvatina, Hrvatetina, Hrvatinetina.

Ajde, sinko, zlamenaj se - samo nemoj ka oni Škorin Peternel, onako samo okomito.

Vidi šta piše u novinan, da se na Siciliji događa, a šta san ti ja reka: "Koronavirus je nov, ali dijeljenje paketa s hranom stara je mafijaška taktika."

Je li ti to nešto poznato? Idemo dalje.

"Mafijaši u startu ništa ne traže zauzvrat, ali svi će u nekom obliku morati vratiti uslugu. (...) Kad vaša djeca plaču jer na stolu nema hrane ili ako je vaša firma pred bankrotom, ne razmišljate o posljedicama dobivanja pomoći od pogrešnih ljudi. Jednostavno razmišljate o preživljavanju, kaže ovaj bivši mafijaš."

Doli je Maks još trčao za Blesijem. Blesi uletio s iznutricama u javni zahod, a šjora Mande naplaćivala upad. Blesi, da evo ovi iza mene plaća dvi karte.

Ona, da koje karte, nije ovo kino, ali dobro. Koliko papira?

Hvala na pitanju, za dvi porcije, molit ću lipo - rekao je Blesi i uletio u kabinu.

Izađi, lupežu! - uletio Maks mesar s nožem.

Svi počeli izlaziti iz kabina, dižući mudante, a jedan uvaženi gospodin, da nemojte tako, ipak smo na javnom mjestu i...

Maks, da koje javno mjesto, ovo je zahod.

A je li javni ili nije?

Maks, da nisam ja vas ni zva, nego onoga lupeža s iznutricama.

Kojega od nas? - svi uglas.

A lupeža!

Znamo, ali kojega?

S iznutricama!!! - arlauknuo je Maks mesar.

Ali svi imamo iznutrice i kako ćemo znati koga vi...

Mande počela vikati na Maksa mesara da što joj uznemirava mušterije, vidiš da su to sve ugledne guzice, ajde ća dok nisam zvala muža!

Ali Maks, da ovdje je uletio lupež s njegovim iznutricama i neće se maknit dok ne izađe. Mande, da ovaj javni zahod nije javni nego privatni, jer su ona i muž dobili koncesiju i molim uvažene goste da se vrate aktivnostima. Maks, mrš! Oćeš da mi oduzmu dozvolu! Da mi dođe napuvani Mikulić The Puran, je li!

I dok na balkonu čekamo rasplet situacije doli u zahodu, baš hvalimo Stožer kako su zatvorili Brač nakon šta im je pun trajekt Bračana uteka na kopno. A oni ka zabranili promet između mista na otoku i...

Ko sad tuče na vrata? Bero?! Šta tebe nosi, pa nije još za plakate lipit.

On, da di je, ovdje je uletija.

Ma, nije on to tebi uzeja iznutrice i...

Koje iznutrce, je li Beljak ovdje uletija?

Ma kakvi Beljak, on zine čin laže. Aj, Bog i mi komunisti.

Uf, ovo je bilo blizu. Ajde, Krešo, izađi, iša je ća. I ne čini više skandale, jer ćemo te restartat s balkona doli prsimice. Š...šta ti je to ispod jakete? Odakle ti radio?

UPRI OVDE!!!


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij