hren
 

Problem odlaganja smeća na svakom koraku, koji je zbog „savjesti“ pojedinih Kaštelana već godinama problem i šaka u oko gdje god da se okrenemo, trebao je postati prošlost ili se makar smanjiti podjelom kanti za kućanstva, koje je započelo prošle godine te postupnim uklanjanjem kontejnera s naših ulica.

Unatoč pandemiji koronavirusa i brojnim zabranama kojima smo bili ograničeni, tvrtka Zeleno i modro u protekom je razdoblju uspješno provodila podjele individualnih spremnika kako bi bez kašnjenja ostvarila plan da do ljeta sva kućanstva, njih oko deset tisuća, dobiju svoje kante za smeće. Nadajući se kako će tako konačno stati na kraj ovom gorućem problemu  koji je iz dana u dan postajao sve veći.

No, u praksi to ipak izgleda malo drugačije, jer  naši „snalažljivi“ sugrađani koji su dobili kante za otpad, kako ih ne bi prepunili, smeće sada ostavljaju gdje stignu – na mjestima gdje su nekad bili smješteni kontejneri, oko kanti za otpad postavljenim na ulicama i autobusnim stajalištima, na najbližem nogostupu...

Premda se odvoz smeća još uvijek ne naplaćuje po broju odvoza, kazuju nam stanari jedne od zgrada koja je dobila svoje spremnike, ali su im i kontejneri za sada ostali na istom mjestu, već mjesecima otpad odlažu u njih i što je još gore uokolo njih, dok su im kante još uvijek nove i nikad korištene! Tako da je situacija sada na trenutke i gora nego li je bila ranije, kazuje nam jedan naš sugrađanin, ogorčen nesavjesnim ponašanjem svojih sustanara.

O odlaganju glomaznog otpada pored kontejnera ili na lokacijama predviđenima za postavljanje spremnika za otpad koji se dovoze jednom tjedno, suvišno je i govoriti jer do glava onih kojima su kritike upućene, očito ne dopiru...


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij