hren
 

OTVORENO PISMO NEZAVISNOG VIJEĆNIKA
Većina odluka na elektroničkoj sjednici Gradskog vijeća Kaštela donesene su većinom glasova, nisu za njih glasali svi vijećnici  jer je nezavisni vijećnik Ivan Gotovac bio suzdržan kod donošenja nekih odluka. Njegov suzdržani glas, kako nam navodi, nije rezultat protivljenja donošenju pojedinih mjera, već  naglašavanje potrebe da se problemima nastalim u ovoj krizi pristupi na konkretniji, učinkovitiji i primjenjiviji način, u cilju zaštite i kaštelanskog gospodarstva i stanovnika Kaštela.

Iz tog razloga javnosti je uputio otvoreno pismo te pozvao nadležne na uključivanje obrtnika i poduzetnika u kreiranje gradske gospodarske politike.

- Grad Kaštela dužan je osigurati preduvjete za normalizaciju poslovanja svim obrtnicima i poduzetnicima po načelu otpis, a ne odgoda.  Svim gospodarstvenicima kojima je dekretom onemogućen rad nužno je otpisati komunalnu naknadu, a istu je potrebno i umanjiti u nadolazećem periodu u kojemu će ponovno uspostavljanje poslovanja biti znatno otežano. Upravo zato kao nezavisni gradski vijećnik bio sam suzdržan oko pojedinih mjera izglasanih na današnjoj sjednici Gradskog vijeća i zalagat ću se za njihovu dopunu.

Iz perspektive predsjednika Udruženja obrtnika Kaštela, mogu samo pozdraviti brzu reakciju predsjednika HOK-a na nacionalnoj razini te podsjetiti na preporuke koje smo pred više od mjesec dana poslali u Grad Kaštela. Između ostalog pored toga što smo zatražili oprost svih davanja proizašlih iz poslovanja obrta prema gradu za vrijeme trajanja krize, zatražili smo i ukidanje poreza na potrošnju i smanjenje prireza.
Pozdravljamo aktualan natječaj za bespovratne potpore, međutim tražimo osnivanje interventnog fonda za kontinuiranu pomoć gospodarstvenicima te aktivno uključivanje Udruženja obrtnika u buduće odluke Grada.

Ovim putem još jednom podsjećamo sve nadležne institucije da su mali obrtnici gospodarski pokretač u cijeloj Europi i motor razvoja malih sredina poput naše. Upravo zato pozivamo na aktivnije uključivanje ovog „živog tkiva“ u sve buduće procese koji se neizravno tiču njihovih života i poslovanja jer za isto to poslovanje ova posebna skupina gospodarstvenika odgovara vlastitom imovinom – stoji u obraćanju Ivana Gotovca, nezavisnog gradskog vijećnika te ujedno  predsjednika Udruženja obrtnika Kaštela.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij