hren
 

JEDNI OSLOBOĐENI, DRUGIMA UMANJENO
Svi poslovni subjekti, koji su odlukom nacionalnog Stožera Civilne zaštite, u sklopu mjera zaštite, morali zatvoriti svoje obrte i tvrtke, a za njihovu djelatnost koriste poslovni prostor ili javnu površinu u vlasništvu Grada Kaštela, oslobađaju se plaćanja zakupa u razdoblju od travnja do lipnja , odlučili su tako gradski vijećnici na elektroničkoj sjednici ovog utorka.

Najveći broj poslovnih subjekata na koje se ova odluka odnosi su iz sektora ugostiteljstva, gdje veliki broj kaštelanskih ugostitelja plaća zakup javnih površina za ugostiteljske terase, a kako kafići i restorani nisu radili, oslobođeni su plaćanja zakupa za te terase u navedenom razdoblju.

Posebna odluka donesena je i o smanjenju visine zakupa za sve one koji su u zakupu gradskih prostora, a nisu bili obuhvaćeni odlukom o zabrani rada, no radili su sa smanjenim prihodima najmanje 20 posto u odnosu na isti period  prošle godine.

Kako u naredni ponedjeljak odluke nacionalnog Stožera omogućavaju početak rada ugostiteljskih objekata, ali pod posebnim uvjetima, još uvijek se ne zna koji će ugostitelji udovoljiti traženom te početi s radom, a koji će vrata svojih objekata i dalje držati zatvorena. Ista je situacija i s još nekim djelatnostima.
Upravo zato naglašeno je da odluka Gradskog vijeća donosi privremene mjere , a njena primjena ovisit će o daljnjem razvoju situacije.

Treba naglasiti da obrtnici i mali poduzetnici koji su u zakupu gradskog vlasništva ne trebaju podnositi posebne zahtjeve jer će provedbu ove odluke urediti gradske službe prema službenim podacima koje posjeduju.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij