hren

ZA NEŠTO MANJE OD DVA MJESECA
Iako je, u skladu sa zakonskim propisima, praksa da roditelji fiktivni dio cijene vrtića plaćaju i u vrijeme kada dijete ne pohađa vrtić, za proteklo razdoblje zabrane rada vrtića, o čemu je u ožujku odluku donio nacionalni Stožer Civilne zaštite, umjesto roditelja tu cijenu vrtića platiti će Grad Kaštela.

Roditelji i staratelji djece koja pohađaju neki od vrtića na području Kaštela, bilo da se radi o gradskim, privatnim ili vjerskim vrtićima, tako ne plaćaju vrtić za razdoblje od 16. ožujka do 11. svibnja, kada službeno prestaje zabrana rada vrtića.
Kako je dio roditelja već početkom ožujka obavio uplatu svog učešća u cijeni vrtića za cijeli mjesec, njima će se uplata za pola mjeseca naknadno refundirati.

- Sa svakim roditeljem ili starateljem sve će se dogovoriti i riješiti unutar samih vrtića ponaosob, pa ne treba unaprijed ispunjavati nikakve zahtjeve. Onima koji su u ožujku platili vrtić za cijeli mjesec, dio uplate bit će vraćen kroz financijske odnose i uplate za svibanj, koje će se urediti zavisno od činjenice hoće li dijete pohađati vrtić i time platiti punu cijenu ili neće dolaziti u vrtić, pri čemu ostaje obveza plaćanja onog fiktivnog dijela – kazala nam je ravnateljica DV Kaštela Ivanka Vučica.

Inače, svakog mjeseca roditelji plaćaju samo učešće u cijeni vrtića, koje iznosi nekoliko stotina kuna, ovisno o vrsti boravka i programa, dok drugi dio do pune cijene plaća Grad Kaštela. Od dijela učešća koji plaćaju roditelji, približno polovica se odnosi na dio troškova, dok je polovica fiktivna i ona je obvezna bez obzira je li dijete taj mjesec boravilo u vrtiću ili ne.

Treba napomenuti da se, u ovom slučaju, za predškolce i drugu djecu, koja vrtić ove pedagoške godine više neće pohađati, primjenjuju odredbe u ugovorima koje su roditelji sklopili pri upisu djece u vrtić, a sve nejasnoće i primjedbe rješavat će se također, unutar vrtića.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij