hren

PISAT ĆE SE U LOOMENU
Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s CARNET-om i Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja pokrenulo je projekt Pisanje probnog online eseja iz hrvatskog jezika.

Tako će svi maturanti koji to budu htjeli, probni esej pisati online12. svibnja u 10 sati, prethodno se potrebno prijaviti https://cn1-loomen.carnet.hr/ najkasnije do 7. svibnja. Nakon prijave, sudjelovanje u pisanju eseja je obavezno i pisat će se na virtualnoj platformi Loomen.

- Rezultati probnog eseja pomoći će učenicima u pripremi za državnu maturu. Ciljevi ovog projekta su omogućavanje maturantima gimnazija i četverogodišnjih i petogodišnjih strukovnih škola da prije pisanja ispita državne mature dobiju povratne informacije o uspješnosti pisanja eseja te ispitivanje tehnoloških mogućnosti online pisanja ispita državne mature - navodi se u priopćenju ministarstva.

Podsjetimo, Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u nekoliko navrata je istaknula kako su im maturanti u ovoj izvanrednoj situaciji prva briga te je niz aktivnosti bio usmjeren upravo njima.

- U suradnji s RTL televizijom pokrenuli smo pripreme za maturu koje su dostupne subotom na programu RTL-a 2, a NCVVO je pokrenuo digitalne sadržaje U centru mature na kojima se mogu naći savjeti za pripremu mature i zadaci za rješavanje. Dodatno, odlučili smo da gradivo drugog polugodišta neće ulaziti u ispite državne mature – kazala je Divjak.

Dodajmo, obvezni predmeti polagat će se od 8. do 29. lipnja, a konačna odluka o tome hoće li se u tom roku polagati i izborni još nije donesena. Maturanti još uvijek nisu dobili ni popis sadržaja koji se uklanjanju iz ispitnih kataloga obaveznih predmeta, a smatraju se gradivom drugog polugodišta četvrtog razreda.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij