hren
 

Prema izvješću KBC-a Split preminulo je pet osoba rođenih 1924., 1927., 1942., 1942. i 1948. godine. Dvije osobe rođene 1927. i 1942. godine bile su korisnice doma za starije i nemoćne osobe Split smještajna jedinica u Vukovarskoj ulici a osoba rođena 1924. godine bila je korisnica doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj. Svi preminuli su uz nekoliko teških kroničnih bolesti bili pozitivni i na covid infekciju.

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 324 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije devet je novooboljelih osoba zaraženih korona virusom i to iz Splita tri, Solina dvije, Makarske jedna iz doma za starije i nemoćne osobe Makarska, Dugopolja jedna, Podbablja jedna i Omiša jedna. U odnosu na jučerašnji dan još je 19 osoba izliječeno od korona virusa te je do sada ukupno izliječeno 270 osoba.

Među novooboljelim osobama četiri osobe su zdravstveni djelatnici, od čega tri medicinske sestre KBC-a Split i jedna njegovateljica doma za starije i nemoćne osobe Split, smještajne jedinice na Zenti. Osoba se nalazi u samoizolaciji već 14 dana te od tada nije u kontaktu niti sa korisnicima doma niti sa djelatnicima. Nakon isteka 14 dana ista je testirana na covid infekciju i njen nalaz je pozitivan. Od novooboljelih osoba četiri osobe su iz samoizolacije. 86 osoba je hospitalizirano, 103 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji. Devet osoba je na respiratoru i to šest iz Splitsko-dalmatinske županije i tri iz Šibensko-kninske županije. Osam osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 497 slučajeva zaraze korona virusom.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij