hren
 

DIO VELIKOG HUMANITARNOG PROJEKTA
Članovi Rotary kluba Kaštela, danas su nastavili s akcijom doniranja zaštitne opreme za kaštelanske ambulante u Kaštel Sućurcu, Kaštel Gomilici te Kaštel Starom, odnosno za 21 tim u kaštelanskim pedijatrijskim i obiteljskim ordinacijama.

Nakon što su prije desetak dana donirali specijalizirane vizire, danas su donirali i zaštitne maske, a sve u akciji End Covid Now i pod sloganom „Ljudi od akcije“.

- Rotarijanci Kaštela, Hrvatske, ali i svijeta, kontinuirano pronalaze načine kako dati svoj doprinos u odgovoru na COVID-19 i kako pomoći zajednicama, koje su time pogođene. Današnja donacija kaštelanskim ambulantama, nastavak je naše akcije, koju smo proveli prije desetak dana kada smo u kaštelanskim ambulantama podijelili zaštitne, certificirane vizire, za sigurniji kontakt s pacijentima, posebno onima za koje se sumnja da imaju koronavirus. Tako smo danas podijelili 200 profesionalnih zaštitnih maski FFP2 i FFP3 što je dio akcije teške više od 200 tisuća kuna. U Kaštelima smo se, kako nemamo bolnicu, odlučili maske donirati ambulantama, no moramo naglasiti da ni bolnica neće biti zakinuta u aktivnostima rotarijanaca – kazao nam je član Rotary kluba Kaštela Jozo Cikojević.

Inače, donacija maski dio je većeg humanitarnog projekta u kojem će i hrvatski rotarijanci donirati 28 termografskih kamera bolnicama diljem Hrvatske. Kamere će biti postavljene na najkritičnijim mjestima, odnosno ulazima u pojedine bolnice, a svrha im je detektiranje osoba s povišenom temperaturom, odnosno potencijalne nositelje zaraznih bolesti. Vrijednost donacije procjenjuje se na tri milijuna kuna, a kamere će svoju primjenu imati i nakon ove epidemije.

- Kaštelanski rotarijanci i naši splitski prijatelji iz tri splitska Rotary kluba dali smo svoj doprinos cijelom projektu pa će u Split stići dvije kamere, jedna za glavni ulaz u bolnicu na Firulama, a druga za bolnicu na Križinama, koja je danas COVID bolnica – ustvrdio je Cikojević.

Foto: PGK


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij