hren

DETALJNO U DOKUMENTU NA DESET STRANICA
Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je upute za vrtiće i škole. U trećoj fazi popuštanja mjera, koja počinje 11. svibnja, omogućen je odlazak predškolskoj djeci u vrtiće, kao i povratak u škole učenicima od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

U dokumentu dugom deset stranica preporučuju ostanak kod kuće djece i djelatnika s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama,djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima) kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.

Ako ukućani osoblja/djelatnika imaju jednu od navedenih bolesti ili su starije životne dobi (65 i više godina), osoblje/djelatnici se tijekom boravka kod kuće pridržavaju mjera fizičkog razmaka u donosu na ukućane kao i pojačane higijene, radi zaštite ukućana.

“Upute HZJZ-a su među najrestriktivnijima u Europi, a usmjerene su na dobrobit djece. Izradili smo i preporuke za škole, ravnatelje, učitelje i danas će to biti na dnevnom redu sastanka s ravnateljima i osnivačima”, rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Detalje uputa HZJZ-a možete pročitati OVDJE


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij