hren

U POMOĆI MU PRISKOČIO MARKO BAKOTIN
Od rođenja je slijep, ima 38 godina i diplomirao je fizioterapiju te je u potrazi je za stalnim poslom. Riječ je o Boris Bjedovu iz Splita koji se javio Marku Bakotinu iz Kaštel Sućurca kako bi se zaposlio. Iako mu Bakotin nije mogao ispuniti želju sa zapošljavanjem jer bi poslovi koje obavlja njegova tvrtka MB Gradnja bili opasno radno mjesto za njega,ponudio se da mu pomogne pronaći drugi posao te će mu u početku pomagati pri odlasku do radnog mjesta.

-Stavio sam oglas da tražim radnika jer imam mali obrt, trebao mi je jedan radnik i jedan pomoćni. Čovik mi se javija i sve smo se dogovorili, a na kraju priče mi je rekao da je on slijepa osoba. U početku sam mislio da me zeza, nisam mu vjerovao. Ali kad sam ga upoznao, uvjerio sam se i odlučio sam mu pomoći da nađe posao jer poslove u mom obrtu, nažalost ne može obavljati, ali možemo naći nešto što on može raditi jer je voljan naučit. Dao mi je svoj životopis, pa sam pokrenuo tu akciju – kazao je Marko Bakotin vlasnik MB gradnja tvrtke iz Kaštel Sućurca koji je obećao Borisu kad nađe posao da će mu pomoći za početak sa prijevozom do posla dok ne postane samostalan.

Marko Bakotin

-Njega treba samo uputiti, odnosno par dana ga voziti do posla dok on ne nauči kako doći. On vam šeta po cilom Splitu, šeta po rivi, ode trčati na Marjan, on se liti kupa, on vam sve zna. Stvarno je sposoban, Bog mu je dao mnoge druge sposobnosti, jako dobro se snalazi u vremenu i u prostoru, to je neopisivo – kazao je Bakotin i napomenuo kako će se u cijelu priču uključiti i kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović koji nam je potvrdio da će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi se pomoglo Borisu.

Bjedov je završio srednju Zdravstvenu školu, smjer fizikalna terapija, upisao je i studij fizioterapije i 2007. godine diplomirao na Sveučilištu u Splitu pri Odjelu za stručne studije. Ima položen stručni ispit i radnog iskustva u struci, ali i drugim poslovima.

-Negdje bih radio što je god moguće da me se nauči. Mogao bi biti pomoćnik u kuhinji, prati čaše i ostalo, što je god moguće. Nikako da nađem stalni posao, to mi je veliki stres. Udruga slijepih Split, niti Savez slijepih nikome od nas u tome ne mogu pomoći, nego se svatko od nas mora sam za sebe boriti – kazao je Bjedov.

Svi zainteresirani poslodavci mogu mu se javiti na broj mobitela 097/620-6070 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij