hren
 

AKTIVIRANJE KIRURŠKOG PROGRAMA  JE UPITNO
Od sljedećeg tjedna u normalu bi se trebalo vratiti dio zdravstvenog sustava i to 30 posto dogovorenih operacija i specijalističkih pregleda. Presložit će se liste čekanja, pacijenti će dobiti nove termine za specijalističke preglede, a dolazak u bolnicu će i dalje biti pod strogim mjerama.

Bolnice se od idućeg tjedna vraćaju redovitim operacijama, dijagnostici i pregledima, što je odobreno od strane Nacionalnog stožera. No, detaljne upute o tome kako će se od ponedjeljak raditi u ambulantama i bolnici nisu dobivene, iz Ministarstva zdravstva kažu da stižu tijekom tjedna.

Jedno je jasno od početka, prilikom dolaska u KBC-e Split prva postaja je kontejner i uvijek je ista procedura, s pacijentom se prođe kratak upitnik i mjeri se  temperatura koja ne smije biti veća od 37 stupnjeva. O svemu ovom će pacijenti koji budu trebali na specijalistički pregled u KBC Split, biti upućeni prilikom poziva medicinske sestre.

- Rade se popisi i poštovat ćemo listu, ali i stanja hitnosti. Svi će naši pacijenti biti pozvani. Naše sestre i osoblje dobili su točne upute kako razgovarati i kako uputiti pacijente kad dođu u bolnicu. Radit ćemo koliko god budemo mogli, ujutro i popodne, uključujući i subotu i to na svim slobodnim lokacijama. Na Firulama, u Starim toplicama i podružnici u Zagvozdu. Tako da što veći broj pacijenata dobije ono što nije mogao u proteklom razdoblju– kazao je Julije Meštrović, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Split za HRT.

Prema riječima Meštrovića u Splitu se ne može se aktivirati kirurški program dok se ne aktivira lokacija na Križinama.

- Naravno da sve mjere zaštite i opreza dolaze u obzir, ali mi o pravom kirurškom ne možemo govoriti, ne možemo ga planirati. Zasad ćemo raditi ambulantno - zaključio rekao je Meštrović.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij