hren
 

JOŠ UVIJEK SE PRIMAJU ZAHTJEVI ZA POTPORE
Za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim koronavirusom Vlada je isplaćivala potpore za ožujak, travanj i svibanj koja je do sada iskorištena za oko 600 tisuća radnika. No, kako je predviđeno trajanje tih mjera tri mjeseca, Hrvatski zavod za zapošljavanje i dalje zaprima zahtjeve za minimalac i to do 7. lipnja te nema promijena ukoliko radnici, odnosno djelatnosti počnu s radom, potpore i dalje ostaju.

Naime, startanjem prve faze relaksacije mjera nacionalnog Stožera uz trgovine prehrane kojima je produženo radno vrijeme, s radom su počele i druge djelatnosti. Pred nama su još dvije faze te bi u naredna dva tjedna, točnije od 11. svibnja, sve trebalo profunkcionirati. Time će se i dobar dio radnika vratiti na svoja radna mjesta, s toga se poslodavci pitaju hoće li u tom periodu kada njihova djelatnost krene s radom moći zadržati Vladin minimalac za radnike, odnosno gube li potporu.

- Potpora se može izgubiti ukoliko je od 20. ožujka do trenutka isplate potpore poslodavac imao pad zaposlenosti. I to pad veći od 40 posto u tvrtki koja zapošljava do 10 radnika, veći od 20 posto u malom poduzeću do pedeset zaposlenih, od 15 posto u srednjem poduzeću i 10 posto u velikoj firmi, stoji na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

U suprotnom, ukoliko je od sredine ožujka došlo do pada manjeg od prethodno navedenog, još uvijek se može zatražiti Vladin minimalac i to do 7. svibnja za isplatu troškova plaća za travanj i svibanj, a od 8. svibnja do 7. lipnja moći će se predati zahtjev za pokrivanje troškova plaća za svibanj, stoji na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a odgovore na najčešća pitanja poduzetnika o potporama za očuvanje radnih mjesta možete pogledati OVDJE.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij