hren
 

GLAVNA ZVIJEZDA SEPTIČKA JAMA
- Otvorenu septičku jamu u luci Kaštilac u Kaštel Gomilici izgradili su Grad Kaštela i agencija Eko Kaštelanski zaljev tijekom XX. i XXI. stoljeća. Izvođač radova je Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split & koperanti i podizvođači. Izgrađena je kao dio regionalnog projekta. Otvorena septička jama Kaštelanski zaljev – dio je iz onoga što piše na poruci koju je netko zalijepio na info ploču pred ulazom u gomilički Kaštilac.

Kako ne znamo autora te poruke nismo mogli razjasniti odnosi li se ona na septičku jamu koja se nalazi na samom ulazu u Kaštilac i za koju su nam građani nekoliko puta kazali da je „dubine metar, širine tri kade, da se u njoj nalazi more te se razina mora stalno diže i spušta i iz koje dopiru zvukovi i čudni mirisi“ ili se poruka odnosi na činjenicu da cijelo područje oko Kaštilca često smrdi i po njemu plivaju fekalije, lučica je puna mulja, grana, smeća...

O stanju oko Kaštilca, kako radovima koji su izvedeni u sklopu projekta Eko Kaštelanski zaljev i radovima koji se još planiraju, tako i o postojećoj septičkoj jami, uputili smo na nekoliko adresa, u Eko agenciju, Vodovod i kanalizaciju te Grad Kaštela.

Odgovor smo za sada dobili samo iz Grada, a on nam je donio tek saznanja koja oni imaju.

- U situaciji kada padne određena količina oborina koja sa sobom povuče suho granje i ostale nerazgradive tvari, dolazi do začepljenja kišnog preljeva na križanju Branimirove i Primorske ulice. Vrlo mali dio otpadnih voda preko Opatičinog trga ulijeva se tada u lučicu Kastilac i zbog toga nastaju neugodni mirisi. Prema informacijama iz Vodovoda i kanalizacije, djelatnici su jutros bili na terenu i sanirali začepljenje sustava tako da je stanje na terenu uredno.
Što se tiče septičke jame, radi se o septičkoj jami Opatičke kuće, u nju se još uvijek ne ulijevaju nikakve fekalije pa iz nje i ne izlazi smrad - stoji u odgovoru iz Gradske uprave.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij