hren

S RADOM KREĆU I SPECIJALIZIRANE TRGOVINE
Ono što će obradovati mnoge građane, kojima je kupovina sastavni dio svakodnevice i u ovo vrijeme epidemije, vijest je da trgovine hranom produžavaju radno vrijeme, a specijalizirane trgovine, s izuzetkom trgovina u prodajnim centrima, nakon više od mjesec dana, započinju s radom.

Do promjena dolazi u sklopu prve faze reaktivacije mjera zaštite, kojima se trgovinama, koje su radile i tijekom proteklog razdoblja, omogućava radno vrijeme kao i prije proglašenja epidemije, ali s obaveznim prekidom u radu, u svrhu dezinfekcije i čišćenja prostora trgovine te manjeg „susreta“ djelatnika.

-Sukladno odlukama nacionalnog Stožera Civilne zaštite, od ponedjeljka sve naše trgovine radit će prema novom rasporedu. Naše trgovine radit će tako prema radnom vremenu prije uvođenja mjera opreza, uz neke izmjene. Sve naše trgovine zatvorit će na sat vremena, svakoga dana, između 13.30 i 14.30 sati, kako ne bi došlo do preklapanja radnika iz dvije smjene te kako bi se trgovina još jednom temeljito dezinficirala – izvijestili su nas iz trgovačkog lanca Lidl.

Poput odgovornih u Lidlu i u drugim trgovačkim lancima poput Tommyja, Ribole, Plodina, Konzuma i drugih donijeli su slične odluke, s razlikama što će u nekim trgovinama pauzu imati između 14 i 15 sati.

No, točno radno vrijeme svake pojedine trgovine, jer i u sklopu jednog trgovačkog lanca ima razlika u radnom vremenu, bit će oglašeno na samim trgovinama.

Sve donešene odluke iz trgovačkih centara, u skladu su s odlukama Stožera, pa iako neki pokazuju nezadovoljstvo odredbom o neradnim nedjeljama i blagdanima, i ta odredba se poštuje.

No, zanimljivost je obavijest koju su zaprimili djelatnici trgovina Studenac, u kojima stoji radno vrijeme za djelatnike te radno vrijeme za kupce. U toj obavijesti piše kako će informaciju o radu nedjeljama i praznicima djelatnici dobiti u ponedjeljak. Očito se nadaju nekim promjenama, no za sada nacionalni Stožer čvrsto stoji pri svojim odlukama.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij