hren

POČETAK TIJEKOM SVIBNJA?
Prilikom proširenja, odnosno rekontrukcije ceste D8 kroz Kaštela, Hrvatske ceste su „ostale dužne“ izgraditi tri nadhodnika od Kaštel Gomilice do Kaštel Novog. Radovi na njihovoj izgradnji su, prema najavama,  trebali početi u ožujku, no prolongirani su zbog epidemije jer nije bilo moguće izvršiti dobavu materijala  za početak radova.

- Što se tiče početka radova na izgradnji pješačkih nathodnika u Kaštelima, ugovori za izvođenje radova i stručni nadzor nad istima su sklopljeni. Početak radova, odnosno uvođenje izvođača u posao nije moglo do sada biti provedeno zbog situacije sa epidemijom COVID-19 – kazala nam je Tamara Pajić iz Hrvatskih cesta.

U međuvremenu, kako je ustvrdila Pajić, stvoreni su uvjeti za izvođenje radova te bi isti trebali početi tijekom svibnja.

- Naime, izvođač radova nije bio u mogućnosti osigurati izvođenje radova sukladno preporukama Stožera civilne zaštite, odnosno izvršiti dobavu dijela materijala nužnog za početak radova. U međuvremenu su održane konzultacije sa svim sudionicima u gradnji tako da se za sada realno može očekivati početak radova tijekom mjeseca svibnja – potvrdila je Pajić.

Podsjetimo, prema planovima, jedan nathodnik bi trebao biti izgrađen u Kaštel Gomilici, jedan u Kaštel Lukšiću pored benzinske pumpe i jedan na granici Kaštel Starog i Kaštel Novog. Izgradnjom dodatnih pješačkih nathodnika preko magistralne ceste, sigurnije bi se povezao jug i sjever Kaštela. S toga građani s razlogom nestrpljivo čekaju njihovu izgradnju kako bi bili sigurniji prilikom prelaska te izuzetno prometne ceste.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij