hren
 

NA KAŠTELANSKIM STOLOVIMA DOMAĆI PROIZVODI
Kada su prije deset dana nadležni uskladili dio odluka o mjerama zaštite kako bi diljem Hrvatske s radom mogle započeti tržnice te tako poljoprivrednici plasirati svoje, a kupci na trpezama imati domaće i svježe proizvode, Grad Kaštela nije mogao ispuniti zadane uvjete, no obećali su to što prije učiniti, a to obećanje djelomično je i ispunjeno.

- Nismo mogli osigurati idealne uvjete, ali smo, poput drugih gradova, na tržnici u Kaštel Starom osigurali potreban razmak među trgovcima, dodatan razmak između trgovaca i kupaca, ogradili smo stolove, odnosno tržnicu kako se ne bi dolazilo sa svih strana, osigurali smo dezinfekcijska sredstva i uslugu zaštitara te je tržnica već nekoliko dana „u pogonu“ – kazao nam je upravitelj Vlastitog pogona Ivan Čagalj, naglasivši da na manjim tržnicama u drugim kaštelanskim mjestima, za sada nisu mogli osigurati tražene uvjete pa na njima prodaja i dalje nije dozvoljena.

Kaštelanski poljoprivrednici ovih su dana tako popunili stolove svojim proizvodima, a ni kupaca ne nedostaje, no hoće li se rad tržnice nastaviti, zasigurno će ovisiti i o tome kako se trgovci i kupci budu ponašali te koliko budu poštivali propisane mjere distanciranja i načina rada.

Za one kupce, koji i dalje odgovorno ne žele u opasnost dovoditi ni sebe ni svoje sugrađane i pridržavaju se parole „Ostani doma“, kao rješenje i dalje s uspjehom funkcionira virtualna tržnica na društvenim mrežama „Tržnica Kaštela“, a njeni inicijatori otišli su, kao što su obećali i korak dalje.

Izradili su web stranicu www.trznicakastela.hr  na kojoj se kaštelanski OPG-ovi mogu besplatno prijaviti te se proširili s društvenih mreža i dalje. Stranica će u funkciji biti, ne samo u vrijeme epidemije, već i tijekom cijele godine, čime su Tomislav Vuletin i prijatelji, kako kažu, odlučili nešto promijeniti u budućnosti Kaštela.

- U nekoliko koraka zainteresirani OPG-ovi mogu se  jednostavno prijaviti i tako otvoriti svoj profil na ovoj stranici. Otvaranje profila je potpuno besplatno te će kupvi i proizvođači direktno komunicirati. Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , a tim putem, ako zatreba, pomoći ćemo i u popunjavanju obrasca prijave – kazali su u Tržnici Kaštela.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij