hren
 

JOŠ UVIJEK SE NE ZNA NA KOJI NAČIN ĆE ZAVRŠITI ŠKOLSKU GODINU
Nakon uskrsnih praznika učenici su sjeli u svoje viritualne klupe kako bi nastavili školsku godinu koja će trajati, za većinu, najranije do sredine lipnja. Uz obaveznu nastavu koju kaštelanski učenici trenutno prate online, 104 je učenika koja uporedo prate i online glazbenu školu. Riječ je o učenicima Glazbene Škole Josip Hatze Split, dislociranog objekta Kaštela u Kaštel Kambelovcu.

Već mjesec dana i u kaštelanskoj glazbenoj školi nastava se održava online i to uglavnom preko skaypa jer je za njihov rad potrebna kamera kako bi mogli vidjeti učenike, odnosno rad na  njihovim  instrumentima. Učenici i njihovi profesori su se dobro snašli i za sada sve funkcionira, što nam je i potvrdila Silvana Ramljak Đinkić voditeljica područne Glazbene škole u Kaštelima.

- Ja bih rekla da to funkcionira dobro, iako ovaj način nikada ne može zamijeniti kontakt koji imamo sa učenicima jer znate kako je u glazbi, to nije matematika, glazba je zvuk koji treba biti proizveden u tom trenutku. Mi smo inače na nastavi puno detaljniji nego sad jer na ovaj način praktički možemo samo čitati note – kazala je Ramljak Đinkić

Ovakvim načinom rada s djecom iz glazbene škole, prema riječima Ramljak Đinkić, postiže se tek  šesdeste posto u odnosu na realan sat ili  nastavu jer nijanse i detalje ne mogu prenijeti preko interneta, ali da svakako imaju način na koji će sve to nadoknaditi.

-Vjerujem da ćemo sada jedan dio gradiva proći na ovaj način, ali vrlo brzo kad se vratimo u klupe to će se nadoknaditi jer sa svakom novom kompozicijom krećemo iznova, tako mislim da se neće puno toga izgubiti – dodala je Ramljak Đinkić  i napomenula kako se online nastavom gubi prisnost i uživanje u glazbi, te su djeca zakinuta za grupnu nastavu, ali da su se jako dobro snašli i da su motivirani što ih je sve skupa iznenadilo.

Dadajmo i kako je u glazbenoj školi još uvijek velika nepoznanica kako će završiti školsku godinu, njihova praksa je da sa svakim djetetom održe ispit pred komisijom polovinom lipnja.

-To nam je svima veliki upitnik, ne znamo bi li bilo u redu toj djeci na kraju staviti ispit ili da ih samo ocjenimo. Još nemamo  upute kako ćemo završiti školsku godinu, planiran je sastanka s ravnateljicom Glazbene škole kroz desetak dana – zaključila je Ramljak Đinkić i potvrdila kako su svi njihovi učenici privremeno oslobođeni plaćanja participacije iako se nastava održava online.

Naime, učenici će platiti pola iznosa participacije za ožujak, a u razdoblju koje slijedi oslobođeni su u potpunosti te obveze. Kada se promijene okolnosti koje su potakle donošenje ove Odluke, škola će istu opozvati i po potrebi utvrditi način obračuna i plaćanja ostatka participacije za tekuću školsku godinu, stoji na službenim stranicama Glazbene škole Josip Hatze.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij