hren
 

STRPLJENJE JOŠ TJEDAN DANA
Dio stanovnika ulice Podstinice u Kaštel Gomilici ovih dana iznalaze alternativne i kako kažu, neodgovarajuće, puteve za prometnu povezanost svojih domova s glavnim prometnicama, jer je nekoliko stotina metara njihove ulice, koja ih spaja s brzom cestom, zatvoren zbog radova, o kojima ih, kako tvrde, nitko nije obavijestio.

Građani se djelomično uspijevaju prilagoditi situaciji, a kako navode, na ruku im ide jedino činjenica da mnogi njihovi susjedi ne izlaze iz svojih domova pa makadamskim putem uz prugu, kojim se trenutno koriste, nema prevelike gužve. No, one koji moraju odlaziti na posao i pri tome se tuže na oštećivanje vozila,  zanimalo je što se u ulici radi te kada će radovi biti gotovi i stanje vraćeno „u normalu“.

Kako smo uspjeli doznati, radi se o radovima kojima je investitor HEP, a potrajat će još približno tjedan dana.

- U tijeku su radovi pripajanja trafostanice Gomilica 11 20(10)/0,4 kV u elektroenergetsku mrežu te jednom niskonaponskom priključku, gdje će se u ulici Podstinice položiti ukupno četiri elektroenergetska kabela u trasi od oko 140 metara. Investitor je HEP ODS, izvođač elektromontažnih radova tvrtka Prolux, a građevinskih radova tvrtka Livel.
Radovi su započeli prošli tjedan, a do kraja tjedna bit će položeni kabeli i zatrpavanje kanala dok će se vraćanje u prvobitno stanje izvršiti sljedeći tjedan. Za radove je ishođeno odobrenje za prekop Hrvatskih cesta i Grada Kaštela, radovi su  najavljeni putem medija, a promet se odvija prema projektu privremene regulacije prometa, izrađen od tvrtke Bilota Inženjering  - informacije su koje smo dobila od strane investitora.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij