hren
 

USKORO STIŽU I PROFESIONALNE ZAŠTITNE MASKICE
U svrhu učinkovite zaštite medicinskog osoblja, koji su prvi na udaru od zaraze virusom COVID 19, članovi Rotary kluba Kaštela donirali su vizire kaštelanskim ambulantama te hitnoj pomoći u Kaštel Starom. Riječ je o akciji koju je organizirao Rotary Interantional, a koju diljem Hrvatske provode individualni članovi dvadesetak hrvatskih Rotary klubova.

Zaštitne vizire koji su testirani i odobreni od strane zdravstvenih djelatnika, a koji pružaju učinkovitu zaštitu medicinskom osoblju na prvoj liniji borbe protiv infekcija COVID-19, ambulantama u Kaštel Sućurcu, Kaštel Gomilici, Kaštel Starom te kaštelanskoj hitnoj pomoći podijelili su članovi Rotary klub Kaštela.

-Dat ćemo sve od sebe da lokalnim ambulantama priskrbimo ono najosnovnije u zaštiti od virusa jer mislimo da je medicinsko osoblje u ambulantama prvo na udaru kada su u pitanju Covid bolesnici. Može se dogoditi da im dođe pacijent, a da niti ne znaju da je zaražen, na taj način svatko od njih može biti u doticaju s potencijalnim zaraženim COVID-om, zato su nam trenutno oni prioritet – kazala nam je Daniela Weber iz Rotary kluba Kaštela.

Da je medicinsko osoblje kaštelanskih ambulanti zadovoljno vizirima, odnosno zaštitnim plastičnim maskama koje štite cijelo lice, potvrdila je Weber u našem razgovoru.
-Doktorica s kojom smo razgovarali je rekla da su viziri odgovarajući, bili su zadovoljni. Nadam se da ćemo bar malo doprinijeli zaštiti medicinskog osoblja koji su prvi na udaru od zaraze virusom. Radimo na tome da im nabavimo i profesionalne maskice, koje štite nos i usta i to bi trebalo stići vrlo skoro – zaključila je Weber.

Dodajmo, kako će se ovom akcijom donirati zaštitni viziri u 17 zdravstvenih ustanova od KB Dubrava,  NZJZ Andrija Štampar u Zagrebu, Pedijatrije KB Rijeka, KBC Osijek, KBC Split, Opće bolnice u Sisku, Varaždinu, Zadru, Puli i Čakovcu, Domovima zdravlja i ordinacija primarne zdravstvene zaštite u Lošinju, Imotskom, Kaštelima, na Braču i Hvaru.

Sredstva za proizvodnju zaštitnih vizira prikupljena su akcijom Fast Rotary Squad, a proizvela ih je tvrtka Ratka Čoporde rotarijanca iz Samobora koji je naglasio kako je ovo pravi primjer rotarijanskog služenja zajednici i zajedničke borbe protiv ove epidemije.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij