MOLE GRAĐANE DA DO DALJNJEG NE KORISTE DJEČJA I ŠKOLSKA IGRALIŠTA
Mnogi poslovi trenutno su u stanju mirovanja zbog mjera opreza, za razliku od onih koji se mogu nesmetano obavljati na otvorenim javnim površinama. Time djelatnici Vlastitog pogona grada Kaštela svoje poslove obavljaju prema ugovorenom planu kada je u pitanju održavanje javnih površina i objekata, ali uz najviše moguće mjere opreza kod socijalnih kontakata.

-Trenutno se izvode radovi uređenja podzidova na kritičnim dionicama poljskih puteva te sanacija dijelova obale. Izvode se radovi zimske i proljetne  rezidbe stablašica na javnim površinama i grobljima. Svakodnevno se čiste, kose, okopavaju i zalijevaju javne površine i parkovi, kupi se glomazni otpad koji je bačen oko kontejnera ili po javnim površinama te se kupi otpad po javnim posudama za otpatke – kazao nam je Ivan Čagalj upravitelj Vlastitog pogona i dodao kako je  u tijeku uređenje Đardina u Kaštel Starom koji je teško oštećen u olujnom jugu u prosincu prošle godine.

Vlastiti pogon ima službu održavanja javnih površina koja je podijeljena na dvije grupe koje rade po tjednom rasporedu, dok pometači rade pojedinačno, na njima dodijeljenim dijelovima grada, kazao je Čagalj, a uskoro se kreće s uređenjem plaža.

- Uređenje plaža će započeti prema programu, tako da ćemo u ljetnu sezonu ući s uređenim plažama kao i prethodnih godina. Svake godine se povećava standard uređenja plaža kao i ostalih javnih površina  tako da očekujemo pozitivne pomake i ove godine – istaknuo je Čagalj.

Dječja i školska igrališta te igrališta klubova zabranjena su za korištenje do daljnjeg

Ovom prilikom iz Vlastitog pogona grada Kaštela još jednom upozoravaju i mole građane da ne koriste javna dječja igrališta kao ni školska igrališta niti igrališta klubova jer su sva  igrališta zatvorena za korištenje radi zaštite zdravlja, a  zbog trenutne virusne pandemije.

- Dječja igrališta su zatvorena i zaštićena trakama upozorenja. Uvijek postoji dio neodgovornih građana koji pokidaju zaštitne trake i dolaze koristiti igrališta ili kidanjem traka dovode u zabunu  ostale građane  koji zbog nepostojanja traka mogu misliti da su igrališta u upotrebi. Upozoravamo da  neodgovornim ponašanjem i okupljanjem u većim grupama možemo izazvati širenje bolesti i dugotrajnu karantenu  kao i produžavanje svih mjera izolacije  što nam sigurno nije ni u privatnom, ni poslovnom ni javnom interesu – rekao je Čagalj i napomenuo da ih građani mogu kontaktirati preko mailova ili na telefone voditelja službi ili Upravitelja.
Kontakte možete pronaći OVDJE


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno