hren
 

U Hrvatskoj je danas 60 novozaraženih, 1282 ukupno. 51 posto je muškaraca, 49 posto žena. Od jučer imamo dvoje preminulih više. Jedan je stariji muškarac iz Šibensko-kninske županije i jedan je 1974. godište koji je umro u zagrebačkoj bolnici. Na respiratoru je 35 bolesnika. Imamo 352 hospitaliziranih i 167 izliječenih, rekao je Beroš.

80 medicinskih sestara i tehničara je zaraženo u Hrvatskoj, rekao je Capak.

"Mlađa osoba koja nije imala neke značajnije kronične probleme. Upozoravali smo na to. Idemo u sljedeću fazu. Želim upozoriti da nije pravilo da mlađi teže obolijevaju, ali da ima izuzetaka. I zato govorimo da i mlađi trebaju ostati doma i da mogu teško oboljevati. Kod nas u bolnici je četvero mlađih na respiratoru", rekla je Markotić.

O otvaranju tržnica

"Ja očekujem da će svi poslati do kraja dana sve potrebne informacije i onda ćemo ići s odlukom o otvaranju tržnica uz strogo pridržavanje svih propisanih mjera jer vidimo da je naša krivulja još uvijek uzlazna, osciliramo na dnevnoj bazi, ali svako pretjerano opuštanje su svojevrstan rizik da nam broj počne jače rasti. Zato apeliram na sve građane i svima se zahvaljujem, onima koji se pridržavaju mjera, da i dalje to čine", rekao je Božinović.

Apel Božinovića

"U ovo doba godine bi vaše informativne emisije često javljale o požarima. No sad to nije prioriteno,, ali požara i dalje ima. I to velikih. Svi ovi požari su posljedica neopreznog spaljivanja. Ne palite već kompostirajte!"

28 zaraženih koronavirusom je tražilo e-propusnicu

Trenutno važećih e-propusnica je preko 630 tisuća, otkrio je Božinović. "Što se tiče odbijenih, 394 osobe kojima je određena karantena, i 28 osoba koje su pozitivne na koronavirus su među njima", rekao je, piše Index.hr.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij