hren
 

Jedno od mjesta gdje su Kaštelani, ali i stanovnici susjednih gradova, zadnjih godina bezobzirno bacali svoj otpad te time stvorili jednu od crnih točaka u odlaganju otpada na području Kaštela, odnedavno je promijenilo svoj izgled.

Radi se o lokaciji na cesti Ivana Pavla II u Kaštel Gomilici, gdje je za potrebe lokalnog stanovništva bilo postavljeno nekoliko spremnika za komunalni otpad. Kako se ta lokacija nalazi uz samu brzu cestu, s ugibalištem, mnogima je najjednostavnije bilo svog glomaznog otpada rješavati se kratkim zaustavljanjem i izbacivanjem pa je ta lokacija dugo vremena bila „šaka u oko“ svima koji su tuda prolazili, a posebno onima koji žive u neposrednoj blizini.
Nisu to radili samo Kaštelani već i oni koji bi kroz ovaj grad tek prolazili, a redovno sakupljanje tog otpada od strane nadležnih nije davalo posebne rezultate, osim troškova i truda.

Tvrtka Zeleno i modro u proteklom je razdoblju osigurala da se zajednički spremnici za otpad maknu, odnosno podijelili su spremnike po kućanstvima i gospodarskim subjektima.   A bez velikih zajedničkih spremnika ta lokacija više nije „označena“ kao lokacija za odlaganje otpada.

- Nakon uklanjanja spremnika, ovih prvih nekoliko dana, nije zabilježeno niti jedno ilegalno odlaganje pa se  nadamo da napokon više nećemo viđati one užasne prizore divljeg deponija i odbačenog glomaznog i građevinskog otpada na toj lokaciji – kazao je direktor Zeleno i modro Alen Lučić.

Naravno, treba napomenuti da je navedena lokacija i dalje pod paskom nadležnih, a sve eventualne prekršitelje, kao što je bio slučaj i s dijelom onih koji su do sada nelegalno odlagali otpad na toj lokaciji, očekuju propisane kazne.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij