hren

S obzirom na upite poslodavaca i građana o načinu izdavanja e-propusnica radnicima koji rade temeljem ugovora o djelu, Ministarstva uprave donijelo je pojašnjenje postupka.

Za radnike temeljem ugovora o djelu čiji rad je neophodan za određene gospodarske subjekte, a sustav e-propusnice ne daje poslodavcima mogućnost izdavanja e-propusnica, e-propusnice će izdavati stožeri civilne zaštite.
E-propusnice se neće izdavati temeljem pojedinačnih zahtjeva radnika, već je svaki poslodavac dužan podnijeti zahtjev sa svim potrebnim podacima za sve radnike koji rade na ugovor o djelu, a neophodni su mu za rad.
Na isti način izdavanje e-propusnice od stožera civilne zaštite mogu zatražiti i poslodavci koji imaju potrebu za radom studenata koji rade preko Student servisa.

Napominje se da je izdavanje e-propusnica radnicima koji rade temeljem ugovora o djelu i studentima koji rade preko Student servisa iznimka te da se zahtjev može podnijeti samo za one radnike i studente koji su zaista nužni i neophodni za rad određenog poslodavca.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij