hren
 

Bez obzira na prvi ozbiljniji nalet topline ovog travnja, pridržavajte se propisanih mjera sprječavanja širenja epidemije koronavirusa

Sunčano vrijeme nastavit će se u prvom travanjskom vikendu. Posljednjih nekoliko dana temperature zraka u Dalmaciji bile su znatno niže od normale za dio godine, 2. travnja ponegdje je zabilježen i rekordno hladan dan. Još jučer ujutro mraza je bilo diljem Zagore u jutarnjim satima, a u dane vikenda temperature zraka će biti oko 20°C, u nedjelju ponegdje i nekoliko stupnjeva više.

Danas nas očekuje pretežno sunčano vrijeme uz umjerenu do jaku buru. Bura će podno Velebita imati olujne udare preko 100 km/h, a pokoji olujni udar u noći na nedjelju moguć je i u Dalmaciji. Bit će osjetno toplije u odnosu na prethodne dane s najvišim dnevnim temperaturama od 16 do 21°C. DHMZ je, unutar sustava MeteoAlarm, izdao žuto upozorenje za veći dio Jadrana zbog bure s udarima do 90km/h, a za Podvelebitsko primorje i narančasti stupanj upozorenja.

Sunčano s burom i još toplije bit će u nedjelju. Najviše dnevne temperature zraka ponegdje u Zagori dosezat će čak +23 stupnja.

 


Bez obzira na prvi ozbiljniji nalet topline ovog travnja, pridržavajte se propisanih mjera sprječavanja širenja epidemije koronavirusa.

Sunčano i toplo bit će cijeli sljedeći tjedan, a i bura će postupno slabiti i prestati.

Izvor : Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij