hren
 

Obzirom da se u dane vikenda najavljuje sunčano i toplije vrijeme, policija želi još jednom građanima skrenuti pozornost da je na snazi Odluko o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima. Ova Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve  ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Apeliraju da se ne zadržavate u velikom broju na svim javnim površinama gdje se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Znamo da su riva i parkovi bili omiljena mjesta okupljališta građana, ali u ovoj situaciji ne možete se  zadržavati na tim javnim površinama. Posebno ne u većem broju jer tada niste u mogućnosti pridržavati se pravila o distanci između osoba, navode iz policije. 

Obzirom na trenutačnu situaciju, a u cilju sprječavanja širenja zaraze, prilagodite svoje navike, te slobodno vrijeme i aktivnosti na otvorenom obavljajte u kraćem vremenu, na mjestima za koja znate da ih ne posjećuje veliki broj ljudi. Ukoliko želite izaći vani, izađite na mjesta gdje ste sigurni da se neće okupiti i zadržavati veći broj građana, poručili su.

Znamo da pratite preporuke liječnika i epidemiologa, a mi vas samo želimo podsjetiti na njihovu preporuku da kada ste na otvorenom pridržavajte se preporučene distance. Na taj način ćemo sigurno svi doprinijeti smanjenju širenju bolesti, kazali su.

Policijski službenici svakodnevno nadziru i provode mjere Stožera, pa tako i ove Odluke o mjeri strogog  ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, te će to nastaviti raditi i tijekom vikenda te vas mole pratite savjete i upozorenja policijskih službenika na terenu.

Policija zahvaljuje svim građanima koji poštuju Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i odgovornim ponašanjem čuvaju sebi i svih nas.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij