hren
 

Toaletni papir, kao novi, malo korišten, četiri role prodajem ili mijenjam za kilogram brašna - to je Zakonita napisala oglas i dala ga Blesiju s maskom za ronjenje, da ga odnese Velimiru Bati, pa da ga utipka online, jer smo mi offline. I pazi dobro da te opet ne zarazi onim bolesnim idejama, ka i zadnji put kad si iša u Šibenik pisat Zekanoviću na vrata one gluposti da je kukasti fašist i da je ušati križ i svašta. Pa normalno da će, kad dođe na vlast, ukinit Srbe i antifašiste i Rome, da izbjegne takve situacije.

Blesi da mmm.

Skini masku ili stavi disaljku kad govoriš, ništa te ne razumin.

On, da kako će onda pisat Ubij Srbina, ako budemo svi Hrvati, kako ćemo skandirat na stadionu i te stvari.

Kako ćeš išta skandirat, kad nema utakmica. Kome ćeš skandirat? Pa zato će čovik i ukinut Srbe, da mu takvi ka ti ne pišete gluposti po vratima. Ka da on ne zna da je fašist.

Blesi, da mu ništa nije jasno.

Nema tebi šta bit jasno, tvoje je da slušaš stožer. Možeš šetat, ali nemoj, možeš sve, ali nemoj ništa...i drži razmak. Brzo se vrati, sad će ti škola na daljinu, a onda idemo u dućan u masovnu histeričnu kupovinu.

I evo, da iskoristim dok se Blesi ne vrati, jedna preporuka, nije naredba, nemojte ić brat sparoge, jer one rastu linearno, a broj berača eksponencijalno, pa ne moš nać ni draču, a ne sparogu.

Vratio se Blesi iz Velimira Bate, da vidija je gore tetu Bosanku i pitala ga je da piše li on prijeteća pisma. Ma di će on pisat pisma, jedva je naučija mala slova, ka svaki diplomirani pripadnik Mladeži HDZ-a, to je neki sa završenom svečanom akademijom u ovom novom njihovu Kumrovcu, kad može napisat više od dva reda.

Molim, udaljite sa najmanje metar, metar i kvarat kako biste bili zaštićeni od zaraze i da ne biste...čekaj...biste, ne biste...bismo, biste...

Zakonita, da koje biste.

A one s Pantovčaka, šta ih je Zoki počistija, he, he, he, a Tita nije vratija.

Ona, da zar su bile šporke.

A ne znam, ali čiste sigurno nisu. Ajmo, razmak, razmak drži tamo. Cvita, pa šta ti ovo rade po dućanu?

Ona, da ne znan više di mi je glava, nestala je i afrička šljiva s polica. Pa di su i to pokupili. Ajmo malo reda, maknimo se u desno, tamo krajnje, skroz desno, tamo do Škore. Ajmo, distanca!

A gužvaaa, a sve na distanci od 20 centimetara. Pušu, kašlju, sline... Pa ovo će sve za deset dana bit koronizirano. A onda Blesi ugledao jednu smrznutu kokoš koja se sakrila među policama. Ugrabio je, pa svi na njega: Kokoooš! Ljudiii, kokoooš! Prava kokoooš! - i navalili na njega, on je bacio meni na glavu, ja ispucao Zakonitoj, koja je napravila paradu i obranila kokoš kraj izlaza. Blesi istrčao iz dućana, ona mu je dodala, a on driblao s kokošom napaćeni narod, pa dodao meni naprid, ja Zakonitoj... Gladna rulja za nama - daj, daj, daaaj - za njima trčala i Cvita iz dućana, da a platit, alooo, ko će platit kokoš. Ko će sve ovo platit?

Ja, da to će sve Vlada otpisat, pitaj Marića Todorića, sve ide u otpis i odgodu za tri miseca. A zna se ko plaća, narod.

Ona, da otpisat ću ja tebi glavu, i potegla me cipelom, pogodila nekoga iz gladne rulje, a mi nastavili stazama revolucije...

I evo nas doma, jedva izvukli živu kokoš. Rulja se vratila nazad u dućan, a Cvita za njima, da nećete vi meni raznosit, nisam vam ja crveni karitas.

I dok je Zakonita pekla kokoš, rekao sam Blesiju da je moga i on nacrtat barba Vilija i poslat mu, ka i druga dica, to je sad u trendu. On, da mora na brzinu, jer će mu kasnije doć prijatelji iz škole, pa će skupa učit na daljinu.

Kako na daljinu, kad će doć?

A lipo, donit će tablete, pa ćemo ić u daljinu...i visinu i haaaj...

Dobro, sad ja tebe ništa ne razumin, ajd nacrtaj barba Vilija.

Doli ispred dućana doša šleper u spizu i napunija dvi tone lososa, još neke potrepštine i vozi, Miško za Zagreb, u sadašnji ured bivše Koli. To je za nedilju dana, nek se nađe.

Blesi, da evo, gotov je barba Vili.

Pa, pa to je Orban, koji Vili! Pa, jeba te, neš ti meni diktatore tu crtat - pljufff - teš mene dektatare...teš mene...a...aš jaš jadnu - zaušnnnnpjongjangggg! - Tako mu je zazvonilo, da su ljudi počeli ulazit u crkvu, jer su mislili da don Paško zvoni za na misu. A on ih je tira, ala, amo ća, doma molit, na distanci. Zatvoreno je. Fajront!

Kad smo ručali kokoš, Zakonita skuhala kompot od afričke šljive, jer da sigurno je dobra za probavu, kad su je toliko razgrabili, a ovu je ona pokupila u trku.

Blesi, da di raste Afrička šljiva.

Ka da je važno di raste. Raste. Ajd, navali na kompot.

Došli Blesiju prijatelji, donili tablete, pa su išli u sobu učit.

I dok nitko ništa ne radi, jedino Sabor nastavlja rad i to u hladnom pogonu, ono, hladovina i to.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij