hren

OBAVEZNO ISPUNITI OBRAZAC
Nakon što je u ponedjeljak cijeli niz poljoprivrednika kontaktirao Savjetodavnu službu, koja kao dio Ministarstva poljoprivrede izdaje propusnice  za kretanje poljoprivrednicima, zbog velikih gužvi i cijelog niza neosnovanih zahtjeva za propusnicima, građanima je upućeno dodatno obrazloženje o izdavanju istih.

Još jednom se naglasilo da pravo na propusnice Ministarstva imaju samo oni koji su članovi REGISTRIRANIH OPG-ova, registrirani pčelari ili  registrirani posjednici životinja.
Propusnice se ne izdaju onim registriranim članovima OPG-a, pčelarima ili posjednicima životinja, koji zbog svoje  poljoprivredne djelatnosti ne trebaju napuštati mjesto prebivališta ili stalnog boravišta.

Isto, tako, ne izdaju se niti građanima koji se u hobiju ili kroz slobodno vrijeme bave poljoprivrednom, stočarskom i pčelarskom djelatnošću, a koji nisu registrirani kao takvi. Njima propusnice mogu izdati lokalni Stožeri Civilne zaštite.

Ujedno, članovi OPG-ova, koji su u registru poreznika obveznika ( RPO), propusnicu ne traže od stožera, Ministarstva ili nekog drugog već sami ispisuju potrebnu propusnicu.

Iako su u obavijesti Ministarstva poljoprivrede stali kontakt brojevi te mail adresa na koju su propusnice mogu izdavati, danas nam je posebno naglašeno da će se propusnice izdavati ISKLJUČIVO putem linka www.savjetodavna.hr/propusnice i točno popunjenog obrasca na tom linku.

Svi ostali koji imaju potrebu za poljoprivrednim radovima i nadalje svoje propusnice mogu ishodovati jedino preko lokalnog Stožera Civilne zaštite.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij