hren

Novozaraženih je u odnosu na jučer 77, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš. "Na respiratoru su 32 bolesnika, 5 novih", kazao je Beroš. Ukupno je dosad zabilježeno 867 slučajeva. Oporavilo se 67 osoba. Nema novih smrtnih slučajeva.

"Mjere su urodile plodom, brojke su iste kao i jučer, a zdravstveni sustav se polako vraća u normalu. Život ne smije stati i on zasigurno neće stati", rekao je Beroš.

Krunoslav Capak izvijestio je kako je provedena analiza nakon potresa. "Trend novooboljelih pokazuje blagi uzlazni trend. Prva analiza kaže da nema povećanog broja slučajeva zaraze u Zagreba kao posljedica potresa", kazao je Capak, piše Indeks.hr.

Ministar Božinović je rekao kako je stožerima poslala uputa o primjeni mjera u vezi s poljoprivredom. "Vrtni centri i rasadnici koji prodaju poljoprivredni materijal mogu raditi uz obvezu poštivanja odluku o radnom vremenu trgovina i uz sve mjere zaštite", kazao je.

"U ovoj nevolji nitko ne ostaje sam, tako ni Zagreb. Vatrogasci iz 10 gradova došli su pomoći zagrebačkim vatrogascima i ostat će tu sve do 7. travnja. Hvala im", dodao je Božinović. Kod sedam policajaca je potvrđen koronavirus, kazao je Božinović.

"Što se tiče kršenja samoizolacije, utvrđeno je 970 slučajeva, a bilo je preko 3000 prijava", dodao je ministar.

"Jutros ste mogli čuti obraćanje ministra Malenice, koji je objasnio sustav koji testiramo. Radi se o umreženom sustavu gdje će se na pojednostavljeni način, elektronskim putem, izdavati propusnice za izlazak iz gradova. Sada će krenuti izdavanje na taj način", rekao je Božinović.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij