hren

IZ MEDICINE RADA PORUČUJU DA IH SE PREDHODNO KONTAKTIRA
Ističe vam vozačka dozvola, uobičajenom procedurom na koju smo navikli novu ne možete dobiti zbog trenutne situacije i mjera koje se provode zbog širenja koronavirusa. Ni u policiji ne znaju što vam je činiti jer se od 20. ožujka ove godine, stranke ne primaju, osim ako ste profesionalni vozač, potvrdili su nam iz Policijske uprave.

-Ja vam u ovom trenutku to ne mogu kazati, naravno da se na cijelom području Republike Hrvatske razmatra ta situacija. Naravno da postoje građani kojima su eventualno istekle vozačke dozvole, međutim moramo biti strpljivi i čekati daljnje odluke – kazala nam je Antonela Lolić glasnogovornica policijske uprave Splitsko-dalamtinske i dodala da se vozačke dozvole produžuju samo profesionalnim vozačima

-Upute Policijske uprave Splitsko-dalamtinske su da se ne radi neposredno sa strankama kao i sve policijske uprave u Republici Hrvatskoj, samo u izuzetnim slučajevima, a među njima su i zahtjevi vozača koji upravljaju vozilom u profesionalne svrhe. Za sve ostale individualne situacije građani nam se mogu obratiti mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili na na mail sektora Upravnih poslova Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.- rekla nam je u razgovoru Lolić i napomenula da se u svakom trenutku stranke mogu obratit putem maila te kako je  potrebno napisati koja je njihova situacija.

I u redovnoj proceduri produženja vozačke dozvole potrebno je obaviti liječnički pregled, pa tako i u ovim vanrednim okolnostima koje vrijede samo za profesionalne vozače. Na koji način, odnosno koje su mjere uvedene kako bi mogli obaviti liječnički pregled medicine rada, kazali su nam u Specijalističkoj ordinaciji medicine rada  dr. Diane Bućan u Splitu, koja radi svaki dan od 8 do 15 sati.

-Morate se predhodno telefonom najaviti (021/386-125) i kada dođete morate imati masku na licu i rukavice na rukama, kao i mi svi ovdje u ordinaciji i samo tako možete na liječnički pregled i to za izvanredne osobne i vozačke dozvole za profesionalne vozače – potvrdila nam je dr. Bućan.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij