hren

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije u 12 sati obratio se javnost s najnovijim informacijama vezanima za epidemiju koronavirusa.

- Do 11 sati imamo devet novooboljelih, od toga je sedam osoba iz Splita, jedna iz Sinja i jedna iz Solina. Ukupno je na prostoru županije zaraženo četvero malodobne djece. Zdravstvenih radnika je 29, dok ih je 136 u samoizolaciji, rekla je na početku Željka Karin.

- U karanteni na Duilovu se nalazi 10 ljudi, svima je opće stanje dobro, a trojica su vozači, strani državljani, rekao je Luka Brčić na početku svog obraćanja.

Šef Stožera osvrnuo se i na događaj na Bačvicama od nedjelje.

- Molim sve da u ovim iznimnim trenucima svi budemo smireni i staloženi, treba stati na loptu. Nadam se da u ovom događaju nitko nije imao zlu namjeru, rekao je Brčić te se prisjetio poginulog Josipa Jovića.

Brčić je zatim upitan da komentira situaciju u kojoj Nacionalni stožer proziva Dalmatince za nepridržavanje mjera.

- Imam poruku za sve nas, da se pridržavamo mjera. Nitko nije iznimka, Hrvatska je jedna država, ne bih izdvajao ni sjever ni jug, svi smo pozvani odgovorno se ponašati. Moj opći dojam je da se naši sugrađani odgovorno ponašaju i nadam se da kazne nisu jedini način da građani shvate da se moraju pridržavati mjera. Zadovoljan sam ponašanjem Splićana, zaključio je Brčić, javlja Slobodna Dalmacija.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij