hren

Početak aktualnog tjedna donio je pravi temperaturni šok i doslovno vratio zimu u cijelu zemlju, čak i na krajnji jug gdje je padao snijeg. Jučer su se temperature zraka barem u Dalmaciji vratile na vrijednosti uobičajene za dio godine, a tako će biti i do kraja ovoga tjedna.

Danas će biti umjereno do znatno oblačno. Iako će veći dio dana biti suho, povremeno će biti kiše. Ujutro je kiša izglednija nad otvorenim morem i vanjskim otocima, a poslijepodne i navečer i drugdje. Najmanje će je biti na sjeveru Dalmacije gdje će se bura najduže zadržati. Na moru će danju prolazno zapuhati jugo koje će na otvorenom moru prolazno biti i jako, ali će vjetar krajem dana slabiti. Minimalne jutarnje temperature zraka od 3 do 8°C u Zagori, od 9 do 14°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature u većini krajeva od 12 do 17°C.

Subota donosi suho vrijeme s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Općenito, manje oblaka u drugom dijelu dana. U Zagori će puhati slaba do umjerena bura, na moru do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak koji predvečer na otvorenom može biti pojačan. Jutro će biti malo svježije, danju toplo s temperaturama do 15 do 21°C.

U nedjelju pretežno sunčano. Noću tiho ili slaba bura, danju će puhati slab jugozapadnjak. Zadržat će se toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 15 do 20°C.

Toplo će biti i u ponedjeljak, ali krajem dana stiže umjereno naoblačenje i bura s kojom će početi novi osjetan pad temperature zraka.

Izvor : Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij