hren

PROZIRNE ZAŠTITNE MASKE JE OSMISLIO SLAVEN DAMJANOVIĆ STUDENT SPLITSKOG FESB-a
Župan Splitsko-dalamtinske županije Blaženko Boban najavio je u srijedu na konferenciji za novinare, kako će tvrtka AD Plastik iz Solina početi proizvodnju prozirnih zaštitnih maski, odnosno vizira, koje je osmislio Slaven Damjanović student splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Maske će služiti ponajprije radi zaštite zdravstvenih djelatnika te policije, vojske i svih onih koji dolaze na takozvanu prvu crtu obrane protiv koronavirusa.

- U kontaktu smo s direktorom tvrtke AD Plastik i njegovim službama i od sutra kreće proizvodnja. Oni su spremni u roku od osam do deset dana proizvesti 50 tisuća takvih vizira - rekao je Boban. Kako je kazao, radi se o našoj pameti i našoj proizvodnji za cijelu Hrvatsku te da je potrebno oko 500 tisuća takvih vizira.

Da se krenulo s organizacijom realizacije proizvodnje prozirnih zaštitnih maski, odnosno vizira, potvrdila nam je u razgovoru i Lori Vitaljić glasnogovornica AD Plastik.

-  Naša tvrtka je upit dobila prije dva dana i odmah smo krenuli sa organizacijom. Nakon što su se u srijedu naši ljudi iz firme našli sa studentima FESB-a, kontaktirali smo dobavljače kako bi se krenulo u izradu alata, a potom u proizvodnju – kazala nam je Vitaljić i dodala kako će AD Plastik ujedno donirati izradu alata i 50 tisuća vizira.

Iako iza sebe imaju bogato iskustvo u proizvodnji, Vitaljić u ovom trenutku nije htjela govoriti za koliko vremena mogu proizvesti potrebne vizire. Jer, kako je kazala, ne bi htjela da jednu ovako lijepu priču, tijekom ove teške situacije koja je zahvatila cijelu zemlju, pokvare brojke, ali je potvrdila da će tvrtka napraviti sve što je u njihovoj mogućnosti.

Dodajmo, kako je i tvrtka AD Plastik, pojavom virusa COVID-19, a sukladno mjerama Nacionalnog stožera, zaustavila proizvodnju njihovim kupcima, najvećim svjetskim proizvođačima automobila te su radnike poslali na godišnji odmor.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij