hren
 

Nakon što su danima radili svi dječji vrtići u Kaštelima, od srijede 25. ožujka, među gradskim vrtićima DV Kaštela, radit će tek jedan vrtićki objekt, dječji vrtić Maslina u Kaštel Štafiliću.

Ovu odluku vodstvo vrtića donijelo je zbog novonastale situacije vezane s Odlukom o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta u Republici Hrvatskoj te preporuke Stožera civilne zaštite o smanjivanju broja djelatnika na radnim mjestima, gdje je to moguće.

- U prethodnim danima svi su vrtići bili otvoreni te smo skrbili o mališanima za koje roditelji nisu mogli osigurati drugačiji način čuvanja. Radilo se o jednom ili dvoje djece u svako pojedinom vrtiću pa se broj kretao do najviše 15-ak djece u svim vrtićima. Kako bi smanjili broj djelatnika na radnom mjestu te tako smanjili njihovo kretanje, donijeli smo odluku da u sklopu DV Kaštela, Maslina bude dežurni vrtić za cijelo područje grada – kazala nam je ravnateljica Ivanka Vučica.

Dječji vrtić Maslina tako će biti zadužen za prihvat djece čiji roditelji ili skrbnici spadaju u skupinu obveznika rada u izvanrednoj situaciji zbog pandemije koronavirusa., a ovisno o broju djece, djeca će se u vrtiću rasporediti na način da rade umanjim skupinama.

Radno vrijeme vrtića biti će od 7 do 16 sati.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij