hren

Dva snažna potresa, prvi jakosti 5,3 drugi jakosti 5,0, pogodila su u nedjelju ujutro Zagreb i izazvala štete na zgradama.

Prvi snažni potres jakosti 5,3 probudio je u nedjelju u 6,24 sati stanovnike Zagreba. Potres koji je trajao nekoliko sekundi zaljuljao je zgrade.

Europski mediteranski seizmološki centar objavio je da je epicentar prvog bio sedam kilometara sjeverno od Zagreba, šest kilometara jugoistočno od Kašine na dubini od deset kilometara.U 7,01 sati novi se potres osjetio u Zagrebu, trajao nešto kraće od prvog.

Bio je jakosti 5,0 s epicentrom 10 kilometara sjeverno od Zagreba, odnosno dva kilometra jugoistočno od Kašine na dubini od pet kilometara, prema Europskom mediteranskom seizmološkom centru.

U središtu grada zabilježene su materijalne štete, a u dijelovima grada nema struje i vode.

Zasad nema izvješća o žrtvama, a Civilna zaštita Grada Zagreba je podignuta, rekao je pročelnik tog ureda Pavle Kalinić.U Centru 112 nemaju podatke o ozlijeđenima. Doznaje se da primaju dojave od brojnih građana te da su zbog požara na terenu i vatrogasci.

U Zagrebu su padali ormari, stvari, popucali su zidovi - građane je jaka trešnja probudila u rano nedjeljno jutro, a trajala je 10-tak sekundi. Ljudi su na ulicama u strahu od novog udara.

Podrhtavanje se osjetilo u Velikoj Gorici, Karlovcu, Varaždinu, Međimurju, Križevcima...

- Odlomio se vrh južnoga tornja Zagrebačke katedrale, Na svoje sam oči vidio kako pada, potvrdio nam je pročelnik Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije, vlč. Borna Puškarić, javlja T-portal.

Jedno je dijete ozlijeđeno u potresu koji je jutros potresao Zagreb, izvijestio je u nedjelju ujutro ravnatelj zagrebačkog Zavoda za hitnu medicinu Žarko Rašić.

Dijete je ozlijeđeno kad je pao dio krova i prevezeno je u Klaićevu bolnicu.

Na poziv policije Hitna pomoć je izašla i na teren u Ulicu kralja Držislava gdje je srušena kuća, dodao je.

Na području Zagreba nakon jutrošnjih potresa ima zatočenih osoba, doznaje se iz Javne vatrogasne postaje Grada Zagreba.

HINA je javila da je u potresu poginulo 15-godišnje dijete, međutim dijete je živo u bolnici, ali u kritičnom stanju.

Pogledajte što je kazao ministar Božinović...


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij