hren

Kao i stanovnici nekih drugih hrvatskih gradova i Kaštelani će imati mogućnost davanja prema Gradu plaćati s odgodom, dok traje pandemija koronavirusa, odlučio je tako kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović.

Prema njegovoj odluci sva davanja prema Gradu Kaštela koja građani dobiju za vrijeme trajanja pandemije, moći će platiti s odgodom te im se neće zaračunati kamate niti provoditi ovrha za kašnjenje u plaćanju. Svoje obveze građani će morati podmiriti čim se situacija stabilizira.

Isto tako, gradonačelnik Ivanović uputit će Gradskom vijeću prijedlog mjera za ublažavanje negativnog efekta na gradsko gospodarstvo.

- Gradska uprava vodit će se načelom da sve što se neće moći koristiti tijekom zabrana rada od strane Nacionalnog stožera  ili nešto nije moguće koristiti radi trenutne situacije, neće biti naplaćeno. Odnosi se to na poslovne prostore, javne površine, štekate, usluge plaćanja dječjih vrtića i cjelodnevnog boravka u školi i slično – stoji u prijedlogu.

Gradonačelnik razmatra i mogućnost uvođenja mjera kojima bi se svi oni kojima je posao ugrožen trenutnom situacijom, oslobodili plaćanja komunalne naknade, spomeničke rente i sličnih davanja
O mjerama će konačnu odluku donijeti članovi Gradskog vijeća, a kako je naglašeno, gradonačelnikova odluka o odgodi plaćanja te sve predložene mjere uskladit će se s mjerama Vlade i Sabora Republike Hrvatske.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij