hren

TUGA MEĐU PRIJATELJIMA
Kratka, ali teška bolest ovog je ponedjeljka odnijela još jednog, za Kaštela posebnog čovjeka, renomiranog ugostitelja, sportaša i za sve nas nikad zaboravljenog Malog Matu, 62-godišnjeg Srećka Mandića

Ono što je Srećka, uz njegov ugostiteljski posao u Kaštel Starom,  obilježilo tijekom popriličnog broja godina, bila je kultna emisija nekadašnjeg Radio Kaštela, Happy Time, koja se od 1993. godine emitirala svakog petka poslijepodne.  Emisija je to koju su pokrenuli pokojni Marko Vrdoljak i Tonći Katalinić, a vrlo brzo pridružili su im se i Srećko Mandić, kao Mali Mate te Ivan Delaš kao Baba Manda.
Njih četvorica, na sebi svojstven način, skoro 16 godina pratili su događanja uz specifičan humor i satiru i u to vrijeme nije bilo kaštelanskih domova, u kojima se nije slušalo što taj četverac ima poručiti i komentirati.
Na žalost, prije nekoliko godina napustili su nas i Tonći Katalinić i Mako Vrdoljak, a sada im se, negdje, na onom drugom svijetu, u tamošnjem Happy timeu pridružio i Srećko.

Srećko Mandić je inače život djelomično posvetio i sportu i to nogometu, a kao tinejdžer počeo je trenirati nogomet u NK Val, gdje mu je otac Ante bio trener, početkom 70-ih godina prošlog stoljeća. Tih dana najbolje se sjeća njegov klupski kolega Ivan Šunjerga, koji nam je kazao kako je Srećko tijekom pet godina u omladinskoj ekipi, pokazao izniman talent i bio jedan od najperspektivnijih mladih veznjaka te su zajedno bili članovi selekcija Dalmacije i Hrvatske. Nekoliko godina Srećko je bio i Valovom prvotimac, no onda je objesio kopačke o klin. Unatoč tome i dalje je bio vezan uz sport, kao malonogometni trener, a uz nogomet je odgajao i svoje tri kćeri, koje su zaljubljenice u nogomet.
Srećko je pokopan ove srijede na groblju u Kaštel Starom.

Našem Srećku posljednji pozdrav, a obitelji iskrenu sućut upućuje redakcija Portala grada Kaštela


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij