hren
 

POBJEDA TIMA „ODVAŽNO ZA HRVATSKU“
Na unutarstranačkim izborima za predsjednika HDZ-a održanima ove nedjelje, dosadašnji predsjednik ove najbrojnije stranke u Hrvatskoj Andrej Plenković premoćno je pobijedio svog protukandidata Mira Kovača. Plenković je pobjedu sa značajnom razlikom ostvario i među kaštelanskim HDZ-ovcima.

Na ove izbore u Kaštelima je u nedjelju izašlo oko 40 posto članstva HDZ-a, odnosno 683 osobe. Glas Plenkoviću dalo ih je 437, za Kovača je glasovalo 238 kaštelanskih HDZ-ovaca, dok je osam glasačkih listića bilo nevažeće. U postotku Plenković je dobio 64 posto, a Kovač 34,8 posto dok je nevažećih listića bilo 1,2 posto.

Na državnoj razini Plenković je, prema još uvijek neslužbenim podacima sa 99,5 posto mjesta na kojima se glasovalo, odnio pobjedu s osvojenih 79 posto glasova članstva koje je izašlo na izbore.

Za zamjenika predsjednika izabran je član Plenkovićevog tima Tomo Medved, koji je pobijedio Ivana Penavu, također sa značajnom razlikom, a za potpredsjednike stranke izabrani su Plenkovićevi kandidati Ivan Anušić, Branko Bačić, Oleg Butković i Zdravka Bušić, koji su porazili Kovačeve kandidate Davora Ivu Stiera, Milijana Brkića i Tomislava Tolušića.

Kaštelanski HDZ-ovci također su dali prednost Tomi Medvedu, za kojeg je glasovalo 393 člana, dok je Ivanu Penavi glas dalo 285 kaštelanskih HDZ-ovaca.

Najviše glasova za potpredsjednike Kaštelani su dali Olegu Butkoviću 391 glas, Branku Bačiću 324 glasa, a Ivan Anušić dobio je 312 glasova. Četvrtoj kandidatkinji iz Plenkovićevog tima Zdravki Bušić kaštelanski HDZ-ovci dali su tek 199 glasova, a ispred nje po broju kaštelanskih glasova bili su Davor Ivo Stier sa 303 glasa, Milijan Brkić s 233 glasa i Tomislav Tolušić s 200 glasova.

Najmanje glasova, kao i na državnoj razini, u Kaštelima su dobili Hrvoje Tomasović 135 te Ivan Kujundžić 93 glasa.

- Zahvaljujemo svima koji su bili dio ovih izbora na kojima je članstvo HDZ-a pokazalo kakvo vodstvo stranke želi i kakvu stranku. HDZ je stranka jedinstva i kao takva ide naprijed prema narednim parlamentarnim izborima, na kojoima će to jedinstvo odigrati značajnu ulogu – kazao nam je kratko predsjednik kaštelanskog HDZ-a Ivan Udovičić i uputio čestitke izabranom vodstvu stranke.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij