hren
 

U ŠKOLAMA I VRTIĆIMA TEK PONEKI UČENIK I MALIŠAN
Iako od ovog ponedjeljka nema nastave u osnovnim i srednjim školama, hodnici u ovim ustanovama nisu utihnuli jer su učitelji i nastavnici na svojim radnim mjestima i svi se pripremaju za provođenje virtualne nastave koja za više razrede i srednju školu kreće ove srijede.

- Pripreme smo započeli već prošlog tjedna, nastavnici  viših razreda rade na virtualnim učionicama i zbornicama, imamo ponešto problema s internetskim vezama i Carnet sustavom, jer se radi o iznimno velikom broju spajanja, ali nadamo se da će u srijedu sve doći na svoje mjesto i da će sve funkcionirati kako je zamišljeno i planirano – izjava je, koju su nam u sličnom obliku u ponedjeljak ujutro dali ravnatelji kaštelanskih osnovnih škola Zoran Blažević, Petar Mustapić, Anita Luketin, Silvana Maganjić te Jadranka Šošić, kao i ravnateljica srednje škole Braća Radić Marija Kezele.

U pojedinim kaštelanskim školama učenicima su već podijeljeni tableti, u nekima je podjela u tijeku, a kako su nam svi naveli, tableti su osigurani za učenike petih i sedmih razreda kroz program „Škola za život“, kao i za učenike koji kod kuće nemaju osobno računalo, a njih je u prosjeku desetak po svakoj školi.
Unatoč prekidu nastave u školama, za djecu koja nemaju osigurano „čuvanje“ kod kuće, ostavljena je mogućnost da ovih dana ipak dolaze u školu, a to je u ponedjeljak koristilo tek osam učenika u svim kaštelanskim osnovnim školama.

Za razliku od nastavnika viših razreda, koji rade na virtualnim učionicama, učitelji nižih razreda, s roditeljima i učenicima stvorili su grupe na društvenim mrežama, šalju se poruke, upute i savjeti, djeca prate Školu na trećem programu HRT-a, neki od učitelja posebno pripremaju radne listiće, zadatke...

Iako je donesena i odluka da vrtićka djeca ne pohađaju vrtiće naredna dva tjedna i kaštelanski vrtići jutros su otvorili svoja vrata, djelatnici su na radnim mjestima, a kako nam je kazala ravnateljica DV Kaštela Ivanka Vučica, u svim objektima gradskih vrtića u ponedjeljak je boravilo 15 djece.

Tišina je ovog dana vladala tek u učeničkom domu škole Braća Radić u Kaštel Štafiliću, jer su svi učenici, koji koriste usluge doma, otputovali svojim kućama i virtualnu nastavu pratit će u krugu obitelji.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij