hren
 

Ministrica Blaženka Divjak održala je danas virtualni sastanak s oko 1.200 ravnatelja hrvatskih škola. Obratila se javnosti oko detalja vezanih uz online nastavu koja počinje od ponedjeljka.

"U dva tjedna smo u pogon stavili sustav koji danas pokriva oko pola milijuna ljudi, što je zaista pionirski poduhvat. Očekujem da pored inovativnosti i brzine I nužnu disciplinu i suradnju, strpljenje kada naiđemo na probleme, očekujem i solidarnost", rekla je Divjak.

"Neće biti lako", dodala je.

Škola na 3. programu počinje u ponedjeljak u 8 ujutro, a na Sportskoj TV imaju digitalne materijale za predmetnu nastavu i za srednje škole, rekla je ministrica.

U Istarskoj županiji kreću virtualne učionice, a u ostalim županijama od srijede.

Pravila ponašanja trebaju biti kao i u školi. "Ako netko od učenika objavi neprimjereni sadržaj, može dobiti ukor kao da je u razredu", rekla je Divjak i apelirala na roditelje da ih na to upozore.

"Bit će teškoća po putu, servisi padaju, veze će pucati, mi ćemo se snaći u tim situacijama i pripremamo rezervne opcije za sve. Ovo je izvanredna situacija, nitko ne očekuje da stvari funkcioniraju savršeno, ali će funkcionirati", rekla je Divjak.

Izvor :  N1


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij