hren

U DRUGOM KRUGU ELEKTRONIČKE DRAŽBE
Na dan 3. ožujka ove godine, završen je drugi krug elektroničke dražbe za zemljišta Kaštelanskih staklenika, a prema informacijama koje imamo, novi vlasnik 257 tisuća metara četvornih pogona Resnik i Kaštela je Zračna luka Split.

Cijena ovih pogona, koji se sastoje od 18 parcela južno od Zračne luke te neposredno uz njen sjeverni dio, iznosila je u drugom krugu elektroničke dražbe 50 posto njihove utvrđene vrijednosti, odnosno oko 88 milijuna kuna. Zračna luka pri dražbi je uplatila jamčevinu od devet milijuna kuna, a ostatak novca uplatit će u roku od 30 dana.

Inače, ovi pogoni na prvoj dražbi krajem prošle godine prodavali su se za 75 posto utvrđene cijene, no nije bilo zainteresiranih, a da nisu prodani u drugom krugu cijena bi im u trećem krugu iznosila 25 posto utvrđene vrijednosti, a u četvrtom krugu 1 kunu te bi se prodalo po principu tko da više.

Za pogone Resnik i Kaštela Zračna luka ima planove vezane uz njen razvoj pa će se tu, između ostalog, u budućnosti naći i dodatni parking prostor, prateći sadržaji,  turistički objekt poput hotela, ali i željeznički terminal vezan uz planove izgradnje pruge od centra Splita do Resnika.
Treba naglasiti da se ovoj prodaji najviše raduju bivši djelatnici Kaštelanskih staklenika, kojima tvrtka na ime plaća i doprinosa duguje oko 74 milijuna kuna, a koji se nadaju da će im uplate na račune stići krajem svibnja.

Na drugoj dražbi se našao i pogon Knežine, odnosno 36 objedinjenih zemljišta s plastenicima, ukupne površine 243 tisuće metara četvornih za koje je cijena u ovom krugu bila oko 43 milijuna kuna. Ni u ovom krugu za ovaj pogon nije bilo zainteresiranih, a u trećem krugu dražbe tijekom svibnja, među zainteresiranima će se naći i Grad Kaštela, čije je Gradsko vijeć donijelo odluku o sudjelovanju u dražbi.

 

KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij