hren

ČLANICE FORUMA ŽENA SDP-A OBILJEŽILE MEĐUNARODNI DAN ŽENA
Najiskrenijim čestitkama svim ženama u povodu današnjeg Međunarodnog dana žena, pridružile su se i članice Foruma žena SDP Kaštela, koje su ovaj dan obilježile akcijom darivanja karanfila svim zaposlenicama trgovačkog centra Emmezeta u Kaštel Sućurcu, koje su ga provele radeći.

U želji da im ovaj radni dan mali znakom pažnje učine zanimljivijim i ljepšim, forumašice SDP-a u pratnji stranačkih kolega, gradskih vijećnika, crvenim karanfilima izmamili su osmijehe na licima iznenađenih prodavačica.

Članice kaštelanskog Foruma žena SDP-a svojim su sudjelovanjem podržale su i tradicionalni marš za prava žena, koji je i ove godine povodom Dana žena organizirala udruga Domine, kako bi lokalnim i državnim vlastima skrenule pažnju na vječno prisutnu problematiku diskriminacije žena u svim segmentima društva.

Na skupu održanom na Trgu Gaje Bulata, ispred zgrade HNK, koji je okupio stotinjak sudionica i sudionika, zatraženo je da istaknute splitske žene dobiju svoje ulice, a potom je povorka krenula Marmontovom ulicom do Rive.
Za ovu su prigodu organizatorice iz udruge Domine dizajnirale i natpise s nazivima ulica koje nose imenima 102 žene, pozivajući još jednom Grad Split da neke od gradskih ulica nazovu po nekim od istaknutih žena ovog grada, poput prvakinje splitskog HNK Zdravke Krstulović, Palmine Piplović, žene koja je pala kao žrtva pokreta otpora pod okupacijskom vlašću , ali i Vjerici Škarici Bekavac, koja je osnovala dječji odjel u bolnici.

Foto: SDP Kaštela


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij