hren
 
KAŠTELA INSPEKCIJA I KOMUNALNI ODREDILI LJETNA "PRAVILA IGRE".
Građevinska inspekcija i gradski komunalni redari kreću u akciju uklanjanja bespravnih ugostiteljskih terasa temeljem novog gradskog nacrta o dodjeljivanju u zakup javnih površina za obavljanje ugostiteljske djelatnosti.

Udaljenost od mora

Najnovijim odredbama kaštelanske gradske vlasti i Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom pokušat će se uvesti red u ugostiteljsku djelatnost, ali i na javnim površinama od kojih Grad godišnje ubire svega 200.000 kuna. Novi pravilnik o korištenju javnih gradskih površina znatno je postrožen, pa će se tako, umjesto u mjesecima u turističkoj sezoni, površine za štekate naplaćivati cijelu godinu i to 240 kuna po metru četvornom s fiksnim plaćanjem u tri rate.

Novim propisima utvrđeno je kako ugostiteljske terase ne smiju biti udaljene više od 10 metara od ulaza ugostiteljskog objekta, dok se istodobno zabranjuje postavljanje tepiha, izravnjavanje tla i betoniranje. Štekati će po novome morati biti udaljeni od mora više od tri metra, a umjesto ljuljački i kišobrana od bambusa, koji su posljednjih godina moderni ugostiteljski trend, kaštelanska vlast propisuje isključivo stolove i stolice koji ne smiju biti od plastičnih materijala, te suncobrane i tende od impregniranog platna koje se ne smiju postavljati u povijesnim zaštićenim gradskim jezgrama.

Novim odredbama ugovaranja zakupa ugostitelji će za dodjeljivanje prostora za štekate morati dostaviti rješenje o prometnoj sigurnosti, suglasnost Uprave za zaštitu kulturne baštine, dokaz da nemaju dugovanja prema Gradu po bilo kakvoj osnovi te niz drugih dokaza propisanim ugostiteljskoj djelatnosti. Na donošenje novih odredbi reagirao je i ceh ugostitelja koji ovakve odluke drži neprihvatljivima s obzirom da se gotovo 80 posto današnjih koncesionara neće moći prilagoditi novim "pravilima igre". Predsjednik Županijskog ceha ugostitelja Stjepan Maglica ističe nerazumijevanje kaštelanske gradske vlasti u odnosu prema ugostiteljima, i to u trenutku kada ih godišnje više od 5000 postaje nelikvidno.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij